Jobprofiel : Bereider van visproducten | Food At Work

Van fileren tot roeren in de potten

Mijn job is het panklaar maken van verse vis, schaal- en schelpdieren of ze verwerken tot koude en warme gerechten of producten zodat deze in de winkel kunnen worden verkocht. Ik werk nauw samen met de visfileerder, maar tijdens drukke momenten komt het wel eens voor dat ik ook eens een fileermes in de hand heb en mee vissen en schelp- en schaaldieren help verwerken. 

Toch zul je me ook vaak achter de kookpotten terugvinden. Dit vooral voor het maken van gerechten, salades en schotels voor bestellingen of om te verkopen in de winkel. Tijdens het hele proces houd ik de versheid van de producten in de gaten en bewaar ze door ze op de gepaste manier te verpakken en te stockeren. Het spreekt voor zich dat ik goed op de hoogte ben van de laatste regels rond voedselhygiëne en voedselveiligheid.

Klantvriendelijk en administratief sterk

Ook de uitstalling, de verkoop en het geven van advies aan de klanten behoort tot mijn takenpakket. Daarnaast controleer ik de stock en zorg ik dat er tijdig bestellingen worden geplaatst bij leveranciers. Daar komt dan ook wat administratie bij kijken. Maar bovenal ben ik graag onder de mensen. Ik kan ervan genieten als klanten terugkomen en mijn bereidingen en schotels lekker vinden. Als zij tevreden zijn, kan ik zelf ook met een tevreden gevoel weer naar huis. 

Mijn studies

Dankzij mijn opleiding voedingstechnieken in het secundair onderwijs, kon ik meteen beginnen. Je kan ook aan de slag als je een andere gerelateerde richting hebt gevolgd en via de VDAB zijn er ook verschillende opleidingen beschikbaar. 

Bereider van visproducten in het kort

  • Liefde voor het vak
  • Kennis over productieproces & ingrediënten
  • Waken over voedselhygiëne en -veiligheid
  • Administratieve vaardigheden
  • Commerciële vaardigheden

 

Beroepssecundair onderwijs

Grootkeuken

Meer

Technisch secundair onderwijs

Hotel

Meer

Beroepssecundair onderwijs

Restaurant en keuken

Meer

Technisch secundair onderwijs

Voedingstechnieken

Meer

Beroepssecundair onderwijs

Gemeenschapsrestauratie

Meer

Deeltijds beroepssecundair onderwijs

Grootkeukenhulpkok

Meer

Deeltijds beroepssecundair onderwijs

Grootkeukenkok

Meer

Deeltijds beroepssecundair onderwijs

Grootkeukenmedewerker

Meer

Deeltijds beroepssecundair onderwijs

Hulpkok

Meer

Deeltijds beroepssecundair onderwijs

Keukenmedewerker

Meer

Deeltijds beroepssecundair onderwijs

Kok duaal

Meer

BuSO Opleidingsvorm 3

Grootkeukenhulp

Meer

BuSO Opleidingsvorm 3 type 3

Grootkeukenhulp

Meer

BuSO Opleidingsvorm 3

Grootkeukenmedewerker

Meer

BuSO Opleidingsvorm 3

Grootkeukenmedewerker

Meer

BuSO Opleidingsvorm 3 type 3

Grootkeukenmedewerker

Meer

BuSO Opleidingsvorm 3 type 3

Grootkeukenmedewerker

Meer

BuSO Opleidingsvorm 3 type 4

Grootkeukenmedewerker

Meer

BuSO Opleidingsvorm 3 type 6

Grootkeukenmedewerker

Meer

BuSO Opleidingsvorm 3 type 7

Grootkeukenmedewerker

Meer

BuSO Opleidingsvorm 3 type 3

Kappersmedewerker

Meer

BuSO Opleidingsvorm 3

Keukenhulp

Meer

BuSO Opleidingsvorm 3 type 3

Keukenhulp

Meer

BuSO Opleidingsvorm 3 type 6

Keukenhulp

Meer

BuSO Opleidingsvorm 3 type 7

Keukenhulp

Meer

BuSO Opleidingsvorm 3

Keukenmedewerker

Meer

BuSO Opleidingsvorm 3 type 7

Keukenmedewerker

Meer

Syntra

Grootkeukenhulpkok

Meer

Syntra

Grootkeukenkok

Meer

Syntra

Hulpkok

Meer

Syntra

Kok

Meer

Bereider van visproducten

Meer

Grootkeukenhulpkok

Meer

Deeltijds beroepssecundair onderwijs

Kok

Meer

Syntra

Kok duaal

Meer

Beroepssecundair onderwijs

Grootkeuken en catering duaal

Meer

Beroepssecundair onderwijs

Grootkeukenkok duaal

Meer

Deeltijds beroepssecundair onderwijs

Grootkeukenkok duaal

Meer

BuSO Opleidingsvorm 4

Gemeenschapsrestauratie

Meer

BuSO Opleidingsvorm 4

Grootkeuken

Meer

BuSO Opleidingsvorm 4

Hotel

Meer

BuSO Opleidingsvorm 4

Restaurant en keuken

Meer