Studierichting : Kappersmedewerker | Food At Work

Deze opleiding wil je leren kapperstechnieken uitvoeren.

Algemeen: Je leert:

  • eigen werkzaamheden plannen,
  • eigen werkzaamheden op de werkplek organiseren,
  • een werkmethode opvolgen, 
  • een administratie bijhouden,
  • materialen en grondstoffen herkennen.

    Met voorschriften inzake kwaliteit, welzijn, veiligheid en milieu omgaan, vooral:
    • afval en restproducten sorteren en verwijderen,
    • met gevaarlijke stoffen weten om te gaan.

Contactvaardigheden: Je leert:

  • gepaste taal en omgangsvormen hanteren,
  • de klant onthalen en installeren,
  • met informatie omgaan,
  • de vaktaal gebruiken.

Persoonlijke verzorging: Je leert:

  • basisprincipes van lichamelijke verzorging toepassen,
  • basisprincipes van uiterlijke verzorging toepassen,
  • het belang van goed bewegen en gezonde voeding verwoorden.

Haarzorg: Je leert:

  • het haar wassen en verzorgen,
  • het kapsel afwerken.

Basissnitten: Je leert:

  • basissnitten voor dames en heren uitvoeren,
  • de baard scheren.

Permanents: Je leert:

  • behandelingsplannen en voorbereidingstechnieken toepassen,
  • permanents uitvoeren,
  • kennis van de producten en materialen verwerven.

Diverse technieken: Je leert:

  • het haar oprollen/brushen,
  • oproltechnieken toepassen,
  • kleuring toepassen,
  • nagels vijlen en verzorgen,
  • wenkbrauwen epileren,
  • make-up bijwerken.

Speciale eisen:
Je moet lange tijd recht kunnen staan; dit kan vermoeiend zijn. Je mag niet overgevoelig zijn voor bepaalde producten: het dagelijks gebruik van schoonheidsproducten kan soms jeuk en irritatie op de handen geven. Je moet handig zijn voor fijn werk.

Het laatste nieuws

Ontdek wat er leeft in de voedingssector

Created with Sketch.