Duurzaam waterbeheer: een verantwoordelijkheid van ons allemaal
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
Je browser is niet meer ondersteund
De houdbaarheidsdatum van je browser is overschreden. Als je een eerdere versie dan Internet Explorer 11 gebruikt, ondervind je mogelijk geen optimale surfervaring op onze website.
Ik neem het risico en ik ga verder met mijn huidige browser
Als hulpkok of souschef kun je aan de slag in elke onderneming die voedingswaren bereidt en al dan niet ter plekke serveert.
Meestal werk je in een restaurant of brasserie, maar uiteraard schakelen ook traiteurs vaak hulpkoks in.
In elk geval ben je vaak aan het werk wanneer de meeste mensen juist vrij zijn.
Vrijwel alle grote chefs zijn ooit als hulpkok begonnen en hebben het vak vooral al doende geleerd.
Is het je ambitie om later zelf een zaak te runnen, dan is deze functie de ideale springplank.
Je hebt de basistechnieken onder de knie, weet hoe belangrijk de mise-en-place is, steelt met je ogen en bent uiterst leergierig.
Je houdt je eigen werkplek tijdens de service zo goed mogelijk schoon, volgt de instructies van de kok, geeft zelf leiding aan andere medewerkers en helpt na afloop met het opruimen van de keuken.
Als souschef moet je meestal ook bepaalde voedingsmiddelen bestellen en ontvangen.
Je controleert de kwaliteit ervan en zorgt ervoor dat ze in de juiste omstandigheden worden bewaard.
Essentieel zijn kennis én de correcte toepassing van de HACCP-richtlijnen die de voedselveiligheid garanderen.
Na 1ste jaar krijg je het certificaat keukenmedewerker. Na het 3de jaar dat van hulpkok
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Ontdek wat er leeft in de voedingssector
395 dagen geleden
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
495 dagen geleden
De meerderheid van de Belgen wil graag meer bewegen en evenwichtiger eten. De reden om het niet te doen? Tijdsgebrek. En dat terwijl een gezonde levensstijl je net tijd oplevert: zes extra levensjaren, om precies te zijn. Deze snelle tips zetten je alvast op het juiste spoor.
595 dagen geleden
Duurzaam ondernemen is voor bakkerijbedrijf Copains Group uit La Louvière even essentieel als bloem voor brood. Niet alleen op milieuvlak, want ook het welzijn van de medewerkers is topprioriteit. Zo kwamen er innovatieve oplossingen voor fysieke klachten in samenwerking met de werknemers, én met steun van het Loopbaanfonds. Celine Martin, Plant Manager, licht toe hoe het bakkerijbedrijf (letterijk) de last op de werkvloer heeft verlicht.