De houdbaarheidsdatum van je browser is overschreden. Als je een eerdere versie dan Internet Explorer 11 gebruikt, ondervind je mogelijk geen optimale surfervaring op onze website.
Je browser is niet meer ondersteund
De houdbaarheidsdatum van je browser is overschreden. Als je een eerdere versie dan Internet Explorer 11 gebruikt, ondervind je mogelijk geen optimale surfervaring op onze website.
Ik neem het risico en ik ga verder met mijn huidige browser
The EFFoST International Conference is an important scientific event that brings together researchers, scientists, engineers, policy makers, professionals and students from multidisciplinary food-related fields. Our conferences inspire a cross-pollination of new knowledge, ideas and applications. Additionally, it promotes networking and collaboration and it enhances academia and industry synergism in the quest for sustainable food innovations for the global economy and society. Every year the EFFoST conference is well attended due to its full programme that covers a broad subject matter.
Meer
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
Meer
De meerderheid van de Belgen wil graag meer bewegen en evenwichtiger eten. De reden om het niet te doen? Tijdsgebrek. En dat terwijl een gezonde levensstijl je net tijd oplevert: zes extra levensjaren, om precies te zijn. Deze snelle tips zetten je alvast op het juiste spoor.
Meer
Duurzaam ondernemen is voor bakkerijbedrijf Copains Group uit La Louvière even essentieel als bloem voor brood. Niet alleen op milieuvlak, want ook het welzijn van de medewerkers is topprioriteit. Zo kwamen er innovatieve oplossingen voor fysieke klachten in samenwerking met de werknemers, én met steun van het Loopbaanfonds. Celine Martin, Plant Manager, licht toe hoe het bakkerijbedrijf (letterijk) de last op de werkvloer heeft verlicht.
Meer
Bakkerijbedrijf Copains Group uit La Louvière gaat resoluut voor kwaliteit en duurzaamheid. De innovatieve bakkerij werkt sinds 2015 uitsluitend samen met Belgische boeren, zet in op circulariteit en doet heel wat inspanningen om de CO2-uitstoot van de productie terug te dringen. We spraken met Audry Michaux - Financial & Impact Manager - die het duurzame succesrecept van het bedrijf voor ons uit de doeken deed.
Meer
De reputatie van brouwerij 3 Fonteinen is er eentje van vakmanschap en kwaliteit. Deze geuzestekerij bestaat al sinds 1887. Ze hebben een grote passie voor traditie en dat proef je. Binnenkort brengen ze een lokaal gebrouwen geuze op de markt die voor 100% uit Belgisch graan bestaat. Dit lijkt op zich niet bijzonder, maar is het zeker en vast. België is een bierland, daar zijn we trots op.
Meer
Iets bijzonders op tafel zetten zonder beroep te doen op de voedingsindustrie? Dat kan! Dit feestelijk menu biedt de perfecte uitkomst zodat je jouw gasten kan trakteren op een onvergetelijke (smaak)beleving.
Meer
Diversiteit werkt. Die stelling gaat nergens zo goed op als op de vloer van industriële ijsfabrikant Colac in Beerse. In het hartje van de Kempen werkt een diverse groep werknemers aan ijscreaties die daarna over de hele wereld worden geëxporteerd. Dat globale karakter vinden we ook dichter bij huis terug, bij Nelson Akuetey-Akue (37), productiemedewerker bij Colac en geboren en getogen Togolees. In Beerse – en woonplaats Antwerpen – voelt hij zich nu thuis.
Meer
Toen de Britse regering koos voor een harde Brexit primeerde er één vraag voor alle voedingsbedrijven: wat zal dit concreet betekenen voor de export van voedingswaren naar het Verenigd Koninkrijk? Dankzij de intensieve sensibiliseringscampagnes van de bevoegde overheidsinstanties, in samenwerking met Fevia, verteerden de Belgische voedingsbedrijven de nieuwe invoereisen goed. Agristo leverde een mooi voorbeeld van een uitermate goede voorbereiding op de wijzigende regels en hoe daarop te anticiperen. Laten we eens een kijkje nemen naar hun intensieve traject.
Meer