Jobprofiel : Bereider van visproducten | Food At Work

Van fileren tot roeren in de potten

Mijn job is het panklaar maken van verse vis, schaal- en schelpdieren of ze verwerken tot koude en warme gerechten of producten zodat deze in de winkel kunnen worden verkocht. Ik werk nauw samen met de visfileerder, maar tijdens drukke momenten komt het wel eens voor dat ik ook eens een fileermes in de hand heb en mee vissen en schelp- en schaaldieren help verwerken. 

Toch zul je me ook vaak achter de kookpotten terugvinden. Dit vooral voor het maken van gerechten, salades en schotels voor bestellingen of om te verkopen in de winkel. Tijdens het hele proces houd ik de versheid van de producten in de gaten en bewaar ze door ze op de gepaste manier te verpakken en te stockeren. Het spreekt voor zich dat ik goed op de hoogte ben van de laatste regels rond voedselhygiëne en voedselveiligheid.

Klantvriendelijk en administratief sterk

Ook de uitstalling, de verkoop en het geven van advies aan de klanten behoort tot mijn takenpakket. Daarnaast controleer ik de stock en zorg ik dat er tijdig bestellingen worden geplaatst bij leveranciers. Daar komt dan ook wat administratie bij kijken. Maar bovenal ben ik graag onder de mensen. Ik kan ervan genieten als klanten terugkomen en mijn bereidingen en schotels lekker vinden. Als zij tevreden zijn, kan ik zelf ook met een tevreden gevoel weer naar huis. 

Mijn studies

Dankzij mijn opleiding voedingstechnieken in het secundair onderwijs, kon ik meteen beginnen. Je kan ook aan de slag als je een andere gerelateerde richting hebt gevolgd en via de VDAB zijn er ook verschillende opleidingen beschikbaar. 

Bereider van visproducten in het kort

  • Liefde voor het vak
  • Kennis over productieproces & ingrediënten
  • Waken over voedselhygiëne en -veiligheid
  • Administratieve vaardigheden
  • Commerciële vaardigheden