Duurzaam waterbeheer: een verantwoordelijkheid van ons allemaal
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
Je browser is niet meer ondersteund
De houdbaarheidsdatum van je browser is overschreden. Als je een eerdere versie dan Internet Explorer 11 gebruikt, ondervind je mogelijk geen optimale surfervaring op onze website.
Ik neem het risico en ik ga verder met mijn huidige browser
Voedingstechnieken biedt een polyvalente theoretisch-technische vorming. Je wordt niet opgeleid in een ambachtelijk beroep. De opleiding leert je dat het eindproduct = voedingswaren niet het belangrijkste is, wel de wijze waarop het product tot stand komt.
De studie van de grondstoffen en van het productieproces staat centraal. Microbiologie, chemie en fysica zijn je vakken. Je werkterrein is het labo. In de derde graad leer je zelfstandig en efficiënt taken uitvoeren. De ambachtelijke bereidingen tweede graad worden vervangen door industriële productie van levensmiddelen. De inhoud van de technische vakken heeft tot doel je een doorgedreven kennis van levensmiddelen- en voedingsleer, voedselbereidingen door industriële productie van levensmiddelen bij te brengen. Deze kennis is onontbeerlijk om de bereidings- en bewaringswijze van gerechten en dranken te kunnen controleren.
Product- en warenkennis zijn noodzakelijk voor een deskundige en economisch verantwoorde voedselbehandeling. Je leert zelfstandig werkzaamheden in de voedselbereidingen plannen, voorbereiden en uitvoeren. Al deze activiteiten gebeuren met een voortdurende aandacht voor veilig, hygiënisch en milieubewust werken, in teamverband werken.
Maar je kennis verwerf je niet enkel op school. Vanaf het vijfde jaar doe je praktische ervaring op in een bedrijf: werkplekleren. Je doet er aan onderzoek, volgt er het productieproces op en controleert er het eindproduct.
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
“IK VOEL ME ALS EEN VIS IN HET WATER.”
Meer
“IK BEN DE MOTOR VAN DE PRODUCTIELIJN.”
Meer
“IK BEN EEN VEELZIJDIGE KAMELEON.”
Meer
“ALTIJD HEERLIJK VERSE VIS IN MIJN HANDEN.”
Meer
“IK WERK GRAAG MET MIJN HANDEN.”
Meer
Ontdek wat er leeft in de voedingssector
407 dagen geleden
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
508 dagen geleden
De meerderheid van de Belgen wil graag meer bewegen en evenwichtiger eten. De reden om het niet te doen? Tijdsgebrek. En dat terwijl een gezonde levensstijl je net tijd oplevert: zes extra levensjaren, om precies te zijn. Deze snelle tips zetten je alvast op het juiste spoor.
608 dagen geleden
Duurzaam ondernemen is voor bakkerijbedrijf Copains Group uit La Louvière even essentieel als bloem voor brood. Niet alleen op milieuvlak, want ook het welzijn van de medewerkers is topprioriteit. Zo kwamen er innovatieve oplossingen voor fysieke klachten in samenwerking met de werknemers, én met steun van het Loopbaanfonds. Celine Martin, Plant Manager, licht toe hoe het bakkerijbedrijf (letterijk) de last op de werkvloer heeft verlicht.