Studierichting : Grootkeuken en catering duaal | Food At Work

Je gaat een overeenkomst alternerende opleiding aan en leert:

  • voorbereidende werkzaamheden uitvoeren in functie van warme en koude bereidingen
  • op grote schaal ingrediënten en voedingsmiddelen verwerken tot gezonde en smaakvolle maaltijden of maaltijdcomponenten 
  • voedingsmiddelen bestellen en ontvangen
  • grootkeukenprocessen opvolgen om maaltijden te verdelen op een technische, efficiënte en hygiënische manier
Deze duale opleiding is gebaseerd op de Beroepskwalificatie grootkeukenhulpkok, niveau 3.
 
Meer dan de helft van je graadsopleiding breng je door op je reële werkplek: gemiddeld minstens 20u/week op jaarbasis.

V

Voor elke duale opleiding bestaat er 1 standaardtraject. Hierin staat zeer gedetailleerd wat jij moet leren. Open het tabblad ‘Lessen’, om het te raadplegen.

De opleiding kan lineair of modulair georganiseerd worden.  In het 1e geval werkt men volgens een schooljaarsysteem, in het 2e geval bestaat je opleiding uit clusters.

Deze duale graadsopleiding loopt over 2 jaren.
Alle leerlingen uit het 1e leerjaar stromen automatisch door van 5 BSO duaal naar 6 BSO duaal.

Bron: https://www.duaalleren.vlaanderen/opleidingen en  omzendbrief ‘duaal leren en de aanloopfase

Het laatste nieuws

Ontdek wat er leeft in de voedingssector

Created with Sketch.