Studierichting : Uitsnijder - uitbener | Food At Work

Je leert hoe je vers vlees of karkassen moet ontvangen en opslaan.
Je leert rund-, varkens-, en schapenkarkassen versnijden en verdelen in grote versnijdingsvormen.
Ook deze deelstukken leer je lossnijden met oog voor kwaliteit en de meest gunstige snijvormen.
Je beent de deelstukken uit en verwijdert zwoerd, vet, vliezen… om verkoopbare stukken te verkrijgen.
Tenslotte leer je het vlees verder in porties snijden tot commerciële deelstukken.

De opleiding Uitsnijder-uitbener bestaat uit 5 modules:
1. Ontvangst vlees en karkassen
2. Rund versnijden en uitbenen
3. Schaap versnijden en uitbenen
4. Varken versnijden en uitbenen
5. Industriële vleesafwerking

Gedetailleerde informatie over wat deze modules precies inhouden, kan je lezen bij ‘Opleidingsstructuur’ onder het tabblad ‘Links’.

Andere DBSO-opleidingen die zich situeren in dezelfde branche en deels uit dezelfde modules bestaan zijn: Uitsnijder-uitbener rund,
Uitsnijder-uitbener schaap,
Uitsnijder-uitbener varken
Industrieel vleesbewerker.

Het laatste nieuws

Ontdek wat er leeft in de voedingssector

Created with Sketch.