Studierichting : Uitsnijder - uitbener schaap | Food At Work

Je leert op welke manier je schapenvlees of schapenkarkassen dient te ontvangen en best kan versnijden.
Je beent de deelstukken uit, verwijdert vet, vliezen,... en snijdt het vlees in commerciële porties die klaar zijn voor de verkoop.
Je hebt oog voor kwaliteit en hygiëne.

De opleiding Uitsnijder-uitbener schaap bestaat uit 3 modules:
1. Ontvangst vlees en karkassen
2. Schaap versnijden en uitbenen
3. Industriële vleesafwerking

Gedetailleerde informatie over wat deze modules precies inhouden, kan je lezen bij ‘Opleidingsstructuur’ onder het tabblad ‘Links’.

Andere DBSO-opleidingen die zich situeren in dezelfde branche en deels uit dezelfde modules bestaan zijn: Uitsnijder-uitbener rund, Uitsnijder-uitbener, Uitsnijder-uitbener varken en Industrieel vleesbewerker.

Het laatste nieuws

Ontdek wat er leeft in de voedingssector

Created with Sketch.