Studierichting : Bakkerijtechnieken duaal | Food At Work

Leer je graag vanuit de praktijk én wil je je diploma secundair onderwijs behalen? Dan is deze duale opleiding misschien geknipt voor jou.
Een belangrijk deel van je duale opleiding bestaat immers uit werkervaring. Zo leer je gemiddeld tussen de 14 en 19 u op je werkplek, de rest in de klas.  

Je gaat een stageovereenkomst alternerende opleiding aan en leert: 

  • bakkerij- en banketbakkerijproducten bereiden
  • vergelijkende tests uitvoeren om maak- en bewaarprocessen te verbeteren en/of te vernieuwen. Steeds volgens de voorschriften van de voedselveiligheid. 
Bedoeling is: banketbakkerijproducten te verbeteren en banketbakkers gericht te informeren.

Deze duale opleiding is gebaseerd op de Beroepskwalificatie kwaliteits- en procesverantwoordelijke banketbakkerij, niveau 4

Voor elke duale opleiding bestaat er 1 standaardtraject. Hierin staat zeer gedetailleerd wat jij moet leren. Open het tabblad ‘Lessen’, om het te raadplegen.

De opleiding kan lineair of modulair georganiseerd worden.  In het 1e geval werkt men volgens een schooljaarsysteem, in het 2e geval bestaat je opleiding uit clusters.

Deze duale 3e graadsopleiding loopt over 2 jaren.
Alle leerlingen uit het 1e leerjaar stromen automatisch door van 5 TSO duaal naar 6  TSO duaal.

Bron: www.duaalleren.vlaanderen en  omzendbrief ‘duaal leren en de aanloopfase

Het laatste nieuws

Ontdek wat er leeft in de voedingssector

Created with Sketch.