Jobprofiel : Consultant in de voedingsindustrie | Food At Work
/

Als consultant staat mij een afwisselende carrière te wachten. Ik kom met veel bedrijven en dus ook met veel mensen in contact. Daardoor bouw ik in no time een groot netwerk uit.

Ofwel werk ik een aantal weken of maanden intensief op een project bij een bedrijf. Ofwel combineer ik kortere trajecten bij een aantal bedrijven tegelijk. Ik overleg voortdurend met de medewerkers van de bedrijven. Ik schakel mijn expertise in om samen naar oplossingen te zoeken. Op korte tijd leer ik nieuwe (productie)processen kennen en doe ik veel ervaring op.

Inhoudelijk kan ik heel wat kanten uit:

  • Ik specialiseer in een bepaald domein, zoals voedselveiligheid, procesoptimalisatie of stockbeheer
  • Ik bereid audits voor
  • Ik geef trainingen bij bedrijven
  • Ik vervang tijdelijk iemand die in ziekteverlof is
  • Ik begeleid voedingsbedrijven bij het behalen van certificaten
  • Ik stel samen met het bedrijf kwaliteitshandboeken op

Mijn studies:

Een bachelor- of masteropleiding binnen het domein van de voedingstechnologie, de biochemie of de voedingswetenschappen is alvast een prima voorbereiding op deze functie. Ook vanuit andere opleidingen ligt deze functie binnen handbereik.

Consultant in het kort:

  • klantvriendelijk
  • flexibel
  • service-minded
  • oplossingsgericht
  • zelfstandig
  • initiatief nemen
  • leergierig

Consultant in de voedingsindustrie getuigenissen