Duurzaam waterbeheer: een verantwoordelijkheid van ons allemaal
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
Je browser is niet meer ondersteund
De houdbaarheidsdatum van je browser is overschreden. Als je een eerdere versie dan Internet Explorer 11 gebruikt, ondervind je mogelijk geen optimale surfervaring op onze website.
Ik neem het risico en ik ga verder met mijn huidige browser
Ben jij iemand die de zorg voor het klimaat wil dragen?
Wil je een voortrekkersrol spelen om in bedrijven of andere organisaties de ecologische footprint van producten, processen en diensten te verkleinen?
Wil je de ecologische uitdagingen in kaart brengen, maar tegelijkertijd economische en maatschappelijk verantwoorde oplossingen bieden?
Heb je interesse om in een stad of gemeente een duurzaam leefklimaat te ontwikkelen?
Wil je meewerken aan een energie-efficiëntere, schonere bedrijfsvoering en de milieu-impact van materialen over de volledige levenscyclus verkleinen?
Ben je geïnteresseerd in duurzaam bouwen en wonen?
Wil je jouw competenties op vlak van communicatie en management verbeteren?
Dan is de opleiding ecotechnologie geknipt voor jou.
De opleiding ecotechnologie is sterk praktijkgericht, al vanaf de eerste opleidingsfase.
Heel wat theorievakken worden aangevuld met een practicum, dikwijls onder de vorm van werkveldverkenning via studiedagen en berdrijfsbezoeken.
Sprekers uit het bedrijfsleven en vanuit de overheid lichten een actueel thema toe en delen hun ervaringen met je.
Op deze manier kom je in contact met de verschillende facetten van het werkveld, wat een belangrijke meerwaarde biedt in de opleiding.
Bovendien voer je in het eerste semester van elke opleidingsfase een geïntegreerd project uit op basis van een probleemstelling vanuit het werkveld.
Hierbij scherp je niet alleen je management- en communicatievaardigheden verder aan, maar ga je meteen met een team studenten de uitdaging aan om een real-life case op te lossen.
De opleiding hecht veel belang aan werkplekleren.
Al van in de eerste opleidingsfase ga je in het tweede semester drie weken op stage.
Ook in de tweede opleidingsfase wordt er een stage van drie weken georganiseerd.
Door deze stages kan je je verder verdiepen in het domein van jouw interesse.
In de derde opleidingsfase voer je een geïntegreerde bachelorproef uit, wat inhoudt dat je tijdens je stage in het laatste semester van je opleiding je eindwerk maakt op basis van een opdracht van je stagebedrijf.
Deze stage kan ook in het buitenland plaats vinden.
Voor wie?
Specifieke voorkennis is niet vereist.
Interesse en motivatie zijn de stuwende krachten in je studie.
En je kunt steeds rekenen op de nodige instapbegeleiding.
Je kan dus vanuit een heel diverse vooropleiding zowel ASO als TSO uit het secundair starten.
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
“ANDEREN BOVEN ZICHZELF LATEN UITSTIJGEN.”
Meer
“IK HOU ERVAN DINGEN TE VERBETEREN.”
Meer
“AANDACHT VOOR HET MILIEU.”
Meer
"Ik ben een flexibele problem solver."
Meer
“IK BEN EEN VEELZIJDIGE KAMELEON.”
Meer
“IK BEN DE MOTOR VAN DE PRODUCTIELIJN.”
Meer
“MIJN COLLEGA’S KUNNEN ALTIJD BIJ MIJ TERECHT.”
Meer
“ENKEL HET BESTE IS GOED GENOEG.”
Meer
Ontdek wat er leeft in de voedingssector
395 dagen geleden
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
496 dagen geleden
De meerderheid van de Belgen wil graag meer bewegen en evenwichtiger eten. De reden om het niet te doen? Tijdsgebrek. En dat terwijl een gezonde levensstijl je net tijd oplevert: zes extra levensjaren, om precies te zijn. Deze snelle tips zetten je alvast op het juiste spoor.
596 dagen geleden
Duurzaam ondernemen is voor bakkerijbedrijf Copains Group uit La Louvière even essentieel als bloem voor brood. Niet alleen op milieuvlak, want ook het welzijn van de medewerkers is topprioriteit. Zo kwamen er innovatieve oplossingen voor fysieke klachten in samenwerking met de werknemers, én met steun van het Loopbaanfonds. Celine Martin, Plant Manager, licht toe hoe het bakkerijbedrijf (letterijk) de last op de werkvloer heeft verlicht.