Duurzaam waterbeheer: een verantwoordelijkheid van ons allemaal
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
Je browser is niet meer ondersteund
De houdbaarheidsdatum van je browser is overschreden. Als je een eerdere versie dan Internet Explorer 11 gebruikt, ondervind je mogelijk geen optimale surfervaring op onze website.
Ik neem het risico en ik ga verder met mijn huidige browser
Deze studierichting behoort tot verschillende studiegebieden, nl. Biotechniek, Handelswetenschappen, en Industriële wetenschapen en technologie.
Er zijn 2 afstudeerrichtingen: Land- & tuinbouw, of Maakindustrie.
Je wordt opgeleid tot productiebeheerder in een gevarieerde context, afhankelijk van de afstudeerrichting die je kiest:
In de afstudeerrichting Land- en tuinbouw:
In de afstudeerrichting Maakindustrie:
De praktijk wordt voorzien via praktijkprojecten en vooral door werkplekleren. Dit werkplekleren gebeurt in land- en tuinbouwbedrijven , maakbedrijven uit allerhande sectoren... Reken in het totaal van de opleiding ongeveer op 30% of meer leren in de praktijk.
De organisatie van de opleiding verschilt van hogeschool tot hogeschool vb. werken met semesterssyteem, theorie en werkplekleren al dan niet laten afwisselen, .... Informeer je daarover bij de instellingen.
De graduaatsopleiding kan afgesloten worden met een graduaatsproef.
Afhankelijk van je situatie kan je een flexibel traject vb. avondonderwijs, deeltijds onderwijs, ... of vrijstellingen voor bepaalde vakken aanvragen.
Meer info:
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
“MIJN COLLEGA’S KUNNEN ALTIJD BIJ MIJ TERECHT.”
Meer
“IK ZORG ERVOOR DAT IEDEREEN BEZIG IS.”
Meer
“ENKEL HET BESTE IS GOED GENOEG.”
Meer
“IK MOET VAAK INGRIJPENDE BESLISSINGEN NEMEN.”
Meer
"Ik ben een flexibele problem solver."
Meer
“IK BEN EEN VEELZIJDIGE KAMELEON.”
Meer
“IK BEN DE MOTOR VAN DE PRODUCTIELIJN.”
Meer
“IK HEB ALTIJD EEN PLAN.”
Meer
“IK WAAK OVER DE KWALITEIT.”
Meer
“IK HOU ERVAN DINGEN TE VERBETEREN.”
Meer
Ontdek wat er leeft in de voedingssector
407 dagen geleden
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
508 dagen geleden
De meerderheid van de Belgen wil graag meer bewegen en evenwichtiger eten. De reden om het niet te doen? Tijdsgebrek. En dat terwijl een gezonde levensstijl je net tijd oplevert: zes extra levensjaren, om precies te zijn. Deze snelle tips zetten je alvast op het juiste spoor.
608 dagen geleden
Duurzaam ondernemen is voor bakkerijbedrijf Copains Group uit La Louvière even essentieel als bloem voor brood. Niet alleen op milieuvlak, want ook het welzijn van de medewerkers is topprioriteit. Zo kwamen er innovatieve oplossingen voor fysieke klachten in samenwerking met de werknemers, én met steun van het Loopbaanfonds. Celine Martin, Plant Manager, licht toe hoe het bakkerijbedrijf (letterijk) de last op de werkvloer heeft verlicht.