Duurzaam waterbeheer: een verantwoordelijkheid van ons allemaal
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
Je browser is niet meer ondersteund
De houdbaarheidsdatum van je browser is overschreden. Als je een eerdere versie dan Internet Explorer 11 gebruikt, ondervind je mogelijk geen optimale surfervaring op onze website.
Ik neem het risico en ik ga verder met mijn huidige browser
De agro-industriële bedrijfswereld heeft behoefte aan professionele bachelors die productieprocessen voorbereiden, uitvoeren, leiden en begeleiden. In de opleiding Agro- en Biotechnologie leer je om wetenschap en technologie te vertalen naar gebruikers.
De afstudeerrichting Agro-industrie binnen de opleiding Agro- en Biotechnologie is een praktijkgerichte opleiding, waarin je zowel wetenschappelijke als verbredende vakken volgt én deze aanvult met heel wat oefen-, labo- en praktijksessies.
Je onderzoekt het belang van procestechnologie en laboratoriumkennis in functie van de voedings- en milieusector en de band met de agrarische sector. Ook managementtechnieken en sociale en commerciële vaardigheden komen aan bod!
Wetenschappelijke vakken zoals organische chemie, vakken over voeding, planten en dieren en technische vakken wisselen elkaar af. Daarnaast verbreed je ook je kennis dankzij algemeen vormende vakken.
Een deel van deze vakken volg je samen met studenten die een andere afstudeerrichting kozen. Specifiek voor de afstudeerrichting Agro-Industrie staan er op jouw programma ook vakken als veeteelt, gewasbescherming, agromarketing, vlees- en visverwerking, agrarische bouwkunde en bedrijfsmanagement.
Vanaf het tweede opleidingsjaar loop je stage in de sector.
In het derde jaar wordt de stage langer én koppel je er ook een bachelorproef aan. Het leuke: je kan zelf het domein kiezen waarin je ervaring wilt opdoen en zo onderzoeken welke functie of sector je het best ligt.
En wil je naar het buitenland? Dan is er een groot aanbod aan internationale stageplekken.
Al in het eerste jaar kies je voor deze afstudeerrichting.
Is deze opleiding iets voor jou?
Voorkennis vanuit het secundair onderwijs is niet nodig. De meeste vakken beginnen vanaf nul. Heb je een stevige basis chemie? Dan is dat mooi meegenomen.
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Ontdek wat er leeft in de voedingssector
396 dagen geleden
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
497 dagen geleden
De meerderheid van de Belgen wil graag meer bewegen en evenwichtiger eten. De reden om het niet te doen? Tijdsgebrek. En dat terwijl een gezonde levensstijl je net tijd oplevert: zes extra levensjaren, om precies te zijn. Deze snelle tips zetten je alvast op het juiste spoor.
597 dagen geleden
Duurzaam ondernemen is voor bakkerijbedrijf Copains Group uit La Louvière even essentieel als bloem voor brood. Niet alleen op milieuvlak, want ook het welzijn van de medewerkers is topprioriteit. Zo kwamen er innovatieve oplossingen voor fysieke klachten in samenwerking met de werknemers, én met steun van het Loopbaanfonds. Celine Martin, Plant Manager, licht toe hoe het bakkerijbedrijf (letterijk) de last op de werkvloer heeft verlicht.