Studierichting : Agro- en Biotechnologie: Voedingstechnologie | Food At Work

Professionele Bachelor Agro- en Biotechnologie: afstudeerrichting voedingstechnologie

Deze opleiding maakt je wegwijs in de wereld van de productie van voeding en drank. 

Je leert nieuwe voedingsmiddelen ontwikkelen, productieprocessen sturen en beoordelen en je krijgt inzicht in moderne kwaliteitszorgsystemen. 

Met deze studierichting kan je dus veel kanten uit als je interesse hebt in voeding.

Tijdens je opleiding proef je al doende van de sector: Zo zijn er veel praktijkvakken en leer je bijvoorbeeld je eigen bier brouwen. 

In je laatste jaar krijg je de kans om mee te draaien in een bedrijf, waar je experimenten uitvoert en aan je bachelorproef werkt. 

Troeven van de opleiding?

Creatief & ondernemend

Je krijgt de kans om in groep een innovatief en ecologisch verantwoord voedingsproduct te ontwikkelen. Dat betekent dat je veel onderzoek uitvoert, tastings organiseert, nadenkt over de verpakking en ook een economisch plan opstelt. 

Als klap op de vuurpijl verdedig je het product voor een jury

Internationaal georiënteerd

Je kiest zelf of je aan de slag gaat in een kmo of een multinational. 

Met deze opleiding ben je hoe dan ook goed voorbereid voor een job in het buitenland. 

Wie ondernemend is, kan ook als zelfstandige aan het werk. 

Toekomstgericht & innovatief

De opleiding besteedt veel aandacht aan voedingstrends. Zo staat de consument steeds kritischer tegenover de ecologische impact van de productie en de verpakking van voedingsmiddelen. Als voedingstechnoloog moet je daar rekening mee houden. 

Waar kan je terecht?

Je volgt de opleiding Voedingstechnologie in Roeselare, Sint-Niklaas, Geel, Diepenbeek of Gent, eventueel zelfs via afstandsonderwijs.

Wie graag nog verder studeert, kan een schakeljaar volgen.

 

Het laatste nieuws

Ontdek wat er leeft in de voedingssector

Created with Sketch.