Duurzaam waterbeheer: een verantwoordelijkheid van ons allemaal
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
Je browser is niet meer ondersteund
De houdbaarheidsdatum van je browser is overschreden. Als je een eerdere versie dan Internet Explorer 11 gebruikt, ondervind je mogelijk geen optimale surfervaring op onze website.
Ik neem het risico en ik ga verder met mijn huidige browser
De opleiding tot industrieel ingenieur combineert een brede academische en wetenschappelijke basis met talrijke praktijktoepassingen. In de opleiding verwerf je via basisvakken veeleer toepassingsgerichte kennis. Je gebruikt die kennis vervolgens om bestaande toepassingen en ontwerpen te verbeteren of om systemen te optimaliseren in een specifieke bedrijfs- of sectorcontext. De klemtoon ligt op de vertaling van wetenschappen en polyvalente technologie naar oplossingen.
De opbouw van het programma verschilt per universiteit. Meestal is er een gemeenschappelijke fase van 3 semesters. Aan andere universiteiten kies je van in het eerste jaar opleidingsonderdelen in functie van de latere specialisatie of is er een beperktere gemeenschappelijke fase.
De polyvalente basisvorming in wiskunde en wetenschappen staat centraal. Deze theoretische vakken krijgen hun toepassingen in diverse laboratoria. Gezien de verscheidenheid in vooropleiding van de studenten worden in meerdere universiteiten in het 1e semester door middel van differentiatie in het curriculum, tekorten uit het secundair onderwijs voor wiskunde, fysica, chemie of technische vakken weggewerkt en/of worden in de eerste weken van september instapcursussen/introductiecursussen wiskunde, chemie, fysica, elektriciteit, Engels ingericht om leerstof op te frissen of op peil te brengen.
Voor wie?
De universiteiten organiseren voor kandidaat-studenten een starttoets. Deelname is voor deze richting verplicht en je moet je vooraf inschrijven.
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
“ENKEL HET BESTE IS GOED GENOEG.”
Meer
“IK WAAK OVER DE KWALITEIT.”
Meer
“AANDACHT VOOR HET MILIEU.”
Meer
“IK MOET VAAK INGRIJPENDE BESLISSINGEN NEMEN.”
Meer
"Ik ben een flexibele problem solver."
Meer
“MIJN COLLEGA’S KUNNEN ALTIJD BIJ MIJ TERECHT.”
Meer
“IK HOU ERVAN DINGEN TE VERBETEREN.”
Meer
Ontdek wat er leeft in de voedingssector
395 dagen geleden
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
495 dagen geleden
De meerderheid van de Belgen wil graag meer bewegen en evenwichtiger eten. De reden om het niet te doen? Tijdsgebrek. En dat terwijl een gezonde levensstijl je net tijd oplevert: zes extra levensjaren, om precies te zijn. Deze snelle tips zetten je alvast op het juiste spoor.
595 dagen geleden
Duurzaam ondernemen is voor bakkerijbedrijf Copains Group uit La Louvière even essentieel als bloem voor brood. Niet alleen op milieuvlak, want ook het welzijn van de medewerkers is topprioriteit. Zo kwamen er innovatieve oplossingen voor fysieke klachten in samenwerking met de werknemers, én met steun van het Loopbaanfonds. Celine Martin, Plant Manager, licht toe hoe het bakkerijbedrijf (letterijk) de last op de werkvloer heeft verlicht.