Duurzaam waterbeheer: een verantwoordelijkheid van ons allemaal
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
Je browser is niet meer ondersteund
De houdbaarheidsdatum van je browser is overschreden. Als je een eerdere versie dan Internet Explorer 11 gebruikt, ondervind je mogelijk geen optimale surfervaring op onze website.
Ik neem het risico en ik ga verder met mijn huidige browser
Wil je aan de slag als laborant, milieudeskundige of voedingsproductiespecialist? Dan is biotechnologie een goede opleiding.
De afstudeerrichting Biotechnologie is een praktijkgerichte opleiding, waarin je zowel wetenschappelijke als verbredende vakken volgt én deze aanvult met heel wat oefen-, labo- en praktijksessies.
Op je lessenrooster staan onder andere
- wetenschappelijke vakken zoals chemie, moleculaire biologie, cyto-en histologie, immunologie, in vitro technieken, genetica, integrale kwaliteitszorg, biochemie, labomanagement, milieuwetenschappen, milieutechnologie, procestechnologie, voedingsleer, microbiologie, en dierkunde
- algemeen vormende vakken zoals informatica, communicatievaardigheden, wetgeving, bedrijfseconomie.
Een deel van deze vakken volg je samen met studenten die een andere afstudeerrichting kozen.
Specifiek voor de afstudeerrichting Biotechnologie staat er op jouw programma ook voedingsleer, toegepaste biotechnologie, toxicologie, bio-informatica en productontwikkeling en innovatie.
Vanaf het tweede opleidingsjaar loop je stage.
In het derde jaar wordt de stage langer én koppel je er ook een bachelorproef aan. En wil je naar het buitenland? Dan is er een groot aanbod aan internationale stageplekken.
Al in het eerste jaar kies je voor deze afstudeerrichting.
Is deze opleiding iets voor jou?
De productie van voeding boeit je. Je bent geïntrigeerd door het productieproces en wil er je steentje aan bijdragen. Misschien wil je als laborant of milieudeskundige aan de slag en droom je ervan om op die manier verschil te maken met je kennis? Dan zit jij hier zeker op je plek.
Voorkennis vanuit het secundair onderwijs is niet nodig. De meeste vakken beginnen vanaf nul. Heb je een stevige basis chemie? Dan is dat mooi meegenomen.
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
“AANDACHT VOOR HET MILIEU.”
Meer
“ENKEL HET BESTE IS GOED GENOEG.”
Meer
"Ik ben een flexibele problem solver."
Meer
“IK WAAK OVER DE KWALITEIT.”
Meer
“MIJN COLLEGA’S KUNNEN ALTIJD BIJ MIJ TERECHT.”
Meer
“IK HOU ERVAN DINGEN TE VERBETEREN.”
Meer
Ontdek wat er leeft in de voedingssector
398 dagen geleden
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
499 dagen geleden
De meerderheid van de Belgen wil graag meer bewegen en evenwichtiger eten. De reden om het niet te doen? Tijdsgebrek. En dat terwijl een gezonde levensstijl je net tijd oplevert: zes extra levensjaren, om precies te zijn. Deze snelle tips zetten je alvast op het juiste spoor.
599 dagen geleden
Duurzaam ondernemen is voor bakkerijbedrijf Copains Group uit La Louvière even essentieel als bloem voor brood. Niet alleen op milieuvlak, want ook het welzijn van de medewerkers is topprioriteit. Zo kwamen er innovatieve oplossingen voor fysieke klachten in samenwerking met de werknemers, én met steun van het Loopbaanfonds. Celine Martin, Plant Manager, licht toe hoe het bakkerijbedrijf (letterijk) de last op de werkvloer heeft verlicht.