Studierichting : Agro- en Biotechnologie: Biotechnologie | Food At Work

Wil je aan de slag als laborant, milieudeskundige of voedingsproductiespecialist? Dan is biotechnologie een goede opleiding.

De afstudeerrichting Biotechnologie is een praktijkgerichte opleiding, waarin je zowel wetenschappelijke als verbredende vakken volgt én deze aanvult met heel wat oefen-, labo- en praktijksessies.
Op je lessenrooster staan onder andere
- wetenschappelijke vakken zoals chemie, moleculaire biologie, cyto-en histologie, immunologie, in vitro technieken, genetica, integrale kwaliteitszorg, biochemie, labomanagement, milieuwetenschappen, milieutechnologie, procestechnologie, voedingsleer, microbiologie, en dierkunde
- algemeen vormende vakken zoals informatica, communicatievaardigheden, wetgeving, bedrijfseconomie.

Een deel van deze vakken volg je samen met studenten die een andere afstudeerrichting kozen.
Specifiek voor de afstudeerrichting Biotechnologie staat er op jouw programma ook voedingsleer, toegepaste biotechnologie, toxicologie, bio-informatica en productontwikkeling en innovatie.
Vanaf het tweede opleidingsjaar loop je stage.
In het derde jaar wordt de stage langer én koppel je er ook een bachelorproef aan. En wil je naar het buitenland? Dan is er een groot aanbod aan internationale stageplekken.
Al in het eerste jaar kies je voor deze afstudeerrichting. 

Is deze opleiding iets voor jou?
De productie van voeding boeit je. Je bent geïntrigeerd door het productieproces en wil er je steentje aan bijdragen. Misschien wil je als laborant of milieudeskundige aan de slag en droom je ervan om op die manier verschil te maken met je kennis? Dan zit jij hier zeker op je plek.
Voorkennis vanuit het secundair onderwijs is niet nodig. De meeste vakken beginnen vanaf nul. Heb je een stevige basis chemie? Dan is dat mooi meegenomen.

Het laatste nieuws

Ontdek wat er leeft in de voedingssector

Created with Sketch.