Studierichting : Slager | Food At Work

Je leert hoe je vers vlees moet ontvangen en opslaan.
Ook het uitbenen en versnijden van karkassen van varkens, schapen en gevogelte en voor- en achterkwartieren van rund leer je al doende.
Je leert varkens-, rund-, schapen-, kalfsvlees en gevogelte verwerken om nadien te kunnen verkopen onder de vorm van vers vlees en vleesbereidingen.
Bestellingen leren klaarmaken, klanten adviseren en bedienen horen ook tot je opleiding.

De opleiding Slager bestaat uit 5 modules:
1. Ontvangst en opslag vers vlees
2. Toonbankverkoop
3. Uitbenen en versnijden
4. Vleesbereidingen
5. Winkelklaar maken vers vlees

Gedetailleerde informatie over wat deze modules precies inhouden, kan je lezen bij ‘Opleidingsstructuur’ onder het tabblad ‘Links’.

Andere DBSO-opleidingen die zich situeren in dezelfde branche en deels uit dezelfde modules bestaan zijn: Slager/spekslager en Slager/bereider verkoopklare gerechten.

Het laatste nieuws

Ontdek wat er leeft in de voedingssector

Created with Sketch.