Studierichting : Vleeswarentechnieken | Food At Work

De gespecialiseerde opleiding ‘Vleeswarentechnieken’ leidt jongeren op die een middenkaderfunctie wensen te bekleden binnen een slagerijomgeving.
Via een grondige warenkennis en bedrijfsuitrusting bouw  je een diepgaande slagerijkennis op met concrete toepassingen in de praktijk.
Tijdens de wekelijkse stage worden de slagerijvaardigheden en -technieken verder uitgediept en dit met aandacht voor het hygiëne- en kwaliteitsgebeuren.

Enkele klemtonen:

Algemene vakken
Het leerpakket Algemene vakken is beperkt.

Technische vakken - binnen de Technische vakken / Praktijkvakken leer je:
- grondstoffen en hulpstoffen selecteren;
- recepten en producten verbeteren en ontwikkelen;
- productiemethoden en bereidingstechnieken bepalen;
- productieprocessen analyseren, begeleiden, bewaken, controleren en bijsturen;
- bewaring van producten plannen, organiseren en controleren;
- marketing van producten en bedrijf plannen en organiseren;
- kwaliteit beoordelen en bewaken;
- werkorganisatie van medewerkers plannen, controleren en bijsturen;
- op adequate wijze de wettelijke bepalingen en voorschriften naleven.

Het laatste nieuws

Ontdek wat er leeft in de voedingssector

Created with Sketch.