Duurzaam waterbeheer: een verantwoordelijkheid van ons allemaal
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
Je browser is niet meer ondersteund
De houdbaarheidsdatum van je browser is overschreden. Als je een eerdere versie dan Internet Explorer 11 gebruikt, ondervind je mogelijk geen optimale surfervaring op onze website.
Ik neem het risico en ik ga verder met mijn huidige browser
De gespecialiseerde opleiding ‘Vleeswarentechnieken’ leidt jongeren op die een middenkaderfunctie wensen te bekleden binnen een slagerijomgeving.
Via een grondige warenkennis en bedrijfsuitrusting bouw je een diepgaande slagerijkennis op met concrete toepassingen in de praktijk.
Tijdens de wekelijkse stage worden de slagerijvaardigheden en -technieken verder uitgediept en dit met aandacht voor het hygiëne- en kwaliteitsgebeuren.
Enkele klemtonen:
Algemene vakken
Het leerpakket Algemene vakken is beperkt.
Technische vakken - binnen de Technische vakken / Praktijkvakken leer je:
- grondstoffen en hulpstoffen selecteren;
- recepten en producten verbeteren en ontwikkelen;
- productiemethoden en bereidingstechnieken bepalen;
- productieprocessen analyseren, begeleiden, bewaken, controleren en bijsturen;
- bewaring van producten plannen, organiseren en controleren;
- marketing van producten en bedrijf plannen en organiseren;
- kwaliteit beoordelen en bewaken;
- werkorganisatie van medewerkers plannen, controleren en bijsturen;
- op adequate wijze de wettelijke bepalingen en voorschriften naleven.
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
“GOEDE KWALITEIT GEEFT VEEL VOLDOENING.”
Meer
“IK KIES DE BESTE STUKKEN UIT.”
Meer
“IK BEN DE MOTOR VAN DE PRODUCTIELIJN.”
Meer
“ASSISTEREN EN LEREN ZODAT IK VERDER KAN GROEIEN.”
Meer
“IK STA AAN DE BASIS VAN HET HELE PROCES.”
Meer
“IK BEN EEN VEELZIJDIGE KAMELEON.”
Meer
Ontdek wat er leeft in de voedingssector
426 dagen geleden
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
527 dagen geleden
De meerderheid van de Belgen wil graag meer bewegen en evenwichtiger eten. De reden om het niet te doen? Tijdsgebrek. En dat terwijl een gezonde levensstijl je net tijd oplevert: zes extra levensjaren, om precies te zijn. Deze snelle tips zetten je alvast op het juiste spoor.
627 dagen geleden
Duurzaam ondernemen is voor bakkerijbedrijf Copains Group uit La Louvière even essentieel als bloem voor brood. Niet alleen op milieuvlak, want ook het welzijn van de medewerkers is topprioriteit. Zo kwamen er innovatieve oplossingen voor fysieke klachten in samenwerking met de werknemers, én met steun van het Loopbaanfonds. Celine Martin, Plant Manager, licht toe hoe het bakkerijbedrijf (letterijk) de last op de werkvloer heeft verlicht.