Studierichting : Bakkerijtechnieken | Food At Work

Hier verwerf je de competenties voor productie- en productcontrole, kwaliteitszorg, productverbetering, commerciële distributie en leidinggeven in de sector van brood en banket, confiserie, chocolade, pralines, ijs, basisgrondstoffen en afgeleide bakkerijproducten.
Organisatie, productontwikkeling, productie en distributie, controle, kwaliteits- en hygiënebewaking, toegepast wetenschappelijk onderzoek met microbiologische technieken, automatiseringstechnieken en communicatievaardigheid zijn de na te streven doelen.
Je leert in een commerciële omgeving brood- en banketbakkerijproducten bereiden en verkopen.
Het leerpakket Algemene vakken is beperkt. In de Technische vakken / Praktijkvakken leer je:
- grondstoffen en hulpstoffen selecteren de voorraad van grondstoffen/hulpstoffen en tussenproducten inventariseren, de benodigde hoeveelheid grondstoffen/hulpstoffen en tussenproducten berekenen, een grondstoffenanalyse uitvoeren, een grondstoffenonderzoek uitvoeren, een levering controleren, …;
- recepten en producten verbeteren en ontwikkelen nieuwe producten in het bestaande productieproces inschakelen, de haalbaarheid van nieuwe producten onderzoeken, recepten opstellen in functie van een gezonde voeding en voedingsgewoonten, recepten beoordelen en bijsturen;
- productiemethoden en bereidingstechnieken bepalen productiemethoden en bereidingstechnieken indelen en herkennen, machines indelen en herkennen, een productielijn in een concrete situatie herkennen;
- productieprocessen analyseren, begeleiden, bewaken, controleren en bijsturen een stroomschema lezen en begrijpen, een HACCP-plan opstellen voor een bepaald product en uitvoeren;
- bewaring van producten plannen, organiseren en controleren: de voedselveiligheid bewaken, verpakkingsvormen herkennen en gebruiken, een industriële verpakkingslijn in een concrete situatie analyseren, een promotiecampagne voor een concreet product uitwerken, …;
- kwaliteit beoordelen en bewaken de beslissende factor in geconstateerde afwijkingen bepalen, de afwijkingen in producten oplossen, alternatieve oplossingen bij afwijkingen suggereren, een controlelijst voor hygiënebeheersing opstellen, een reinigings- en desinfecteringsplan opstellen en toepassen, …;
- werkorganisatie van medewerkers plannen, controleren en bijsturen knelpunten opsporen en helpen oplossen, taakbeschrijvingen opstellen, informatie verwerken en communiceren;
- op adequate wijze de wettelijke bepalingen en voorschriften naleven werkprocedures invoeren en corrigeren conform de wettelijke eisen of de bedrijfsvoorschriften, normen en toegestane afwijkingen in de warenwetgeving opzoeken, informatie opzoeken over de wettelijke controleorganismen, de wetgeving op etikettering toepassen, ….

Lijnoperator 2 ploegen

Meer

Technisch operator

Meer

Operator

Meer

Flexijob patissier Knokke (m/v/x) (ref. KSGT)

Meer

Technisch Operator in Verrebroek

Meer

Kwaliteitsmedewerker (V/X/M)

Meer

Operator voeding

Meer

Operator | 2 SHIFTS | Zottegem

Meer

Productiemedewerker

Meer

Bakker ( met goede verloning )

Meer

Operator

Meer

Inpakverantwoordelijke patisserie

Meer

Operator voeding

Meer

Kok

Meer

Technisch Operator

Meer

Méchanicien- COMINES

Meer

Operator twee ploegen

Meer

Gehaktbereider

Meer

Operator

Meer

Manager Productie

Meer

Operator sterilisatie (vaste nacht)

Meer

Opérateur Utilités

Meer

Operator kookproces - dagdienst

Meer

Operator afvulling/wrapper 2PL

Meer

Teamleader vaste nacht

Meer

Operator 2 ploegen

Meer

Operator kruidenkamer 2-ploegen

Meer

Keukenassistent Gent

Meer

Inpakker (m/v) - Voedingssector (Oproepbasis)

Meer

Procesoperator Voeding

Meer

Lier: Technisch operator - groot productie (M/V)

Meer

Operator voeding ploegen

Meer

Bakker

Meer

Technieker op de baan

Meer

Teamleader Voeding

Meer

Medewerker inpak met ervaring in voeding

Meer

Banketbakker (Leuven)

Meer

Voedingsoperator

Meer

Operator voeding - 2 ploegen

Meer

Warme bakker

Meer

Bakkerij medewerker supermarkt (voltijds)

Meer

Procesoperator volcontinue

Meer

Teamverantwoordelijke Productie Op Verplaatsing

Meer

Patissier

Meer

Operator - vaste nacht - Malle

Meer

Process operator - vaste nacht

Meer

Bakker | Brood- en banket | Oudenaarde

Meer

Procesoperator

Meer

Productiemedewerker visverwerking - Dagdienst

Meer

BAKKER

Meer

Kok

Meer

Operator 2 ploegen

Meer

Operator extrusie

Meer

Operator Afwerking In 3 Ploegen

Meer

Service Technieker Koffieautomaten l België

Meer

Polyvalent medewerker productie - Nacht

Meer

Verpakkingsoperator 2 Ploegen In Destelbergen

Meer

Operator (Nachtdienst)

Meer

Operator nachtregime €21,2

Meer

Nachtbakker

Meer

Patissier

Meer

Operator/ploegchef verpakking - 2 ploegen

Meer

Winkelmedewerker bakkerij (deeltijds)

Meer

Operator - 3 Ploegen

Meer

Operator inpak

Meer

Productieoperator chocolade - vaste nacht

Meer

Productiemdewerker Dag

Meer

Productiemedewerkers

Meer

Studentenjob - kwaliteitsmedewerker voeding | dagdienst

Meer

Operator voeding

Meer

Procesoperator/ menger veevoeding

Meer

Bakker / Patissier

Meer

Productiemedewerker Bakkerij

Meer

Operator 2 ploegen

Meer

Operator productie

Meer

Medewerker Beenhouwerij

Meer

Inpakkers Chocolade gezocht regio Lokeren!

Meer

Productieoperator

Meer

Operator voor Voedingsbedrijf Gezocht

Meer

Arbeiders aanhang afdeling

Meer

Machineoperator

Meer

MALER -2 PL BEERSE

Meer

Operator l voeding

Meer

Orderpicker regio Evergem dagdienst frigo

Meer

Vleesbewerker Vulbus

Meer

Operator vaste nacht

Meer

Operator

Meer

Bakker

Meer

Productiemedewerker

Meer

Operator (2 ploegen)

Meer

Productiemedewerker Aperitiefhapjes

Meer

Pracownik produkcji w firmie spozywczej - szybki start

Meer

Productiemedewerker

Meer

Bakker/Patissier 5 dagen werkweek

Meer

Productie Operator 2-ploegen - Droge Voeding

Meer

Operator voeding | 2 ploegen

Meer

Operator chips - volcontinue

Meer

Operator

Meer

Bakker industriële bakkerij

Meer

Verkoopmedewerker

Meer

Het laatste nieuws

Ontdek wat er leeft in de voedingssector

Created with Sketch.