Studierichting : Bakkerijtechnieken | Food At Work

Hier verwerf je de competenties voor productie- en productcontrole, kwaliteitszorg, productverbetering, commerciële distributie en leidinggeven in de sector van brood en banket, confiserie, chocolade, pralines, ijs, basisgrondstoffen en afgeleide bakkerijproducten.
Organisatie, productontwikkeling, productie en distributie, controle, kwaliteits- en hygiënebewaking, toegepast wetenschappelijk onderzoek met microbiologische technieken, automatiseringstechnieken en communicatievaardigheid zijn de na te streven doelen.
Je leert in een commerciële omgeving brood- en banketbakkerijproducten bereiden en verkopen.
Het leerpakket Algemene vakken is beperkt. In de Technische vakken / Praktijkvakken leer je:
- grondstoffen en hulpstoffen selecteren de voorraad van grondstoffen/hulpstoffen en tussenproducten inventariseren, de benodigde hoeveelheid grondstoffen/hulpstoffen en tussenproducten berekenen, een grondstoffenanalyse uitvoeren, een grondstoffenonderzoek uitvoeren, een levering controleren, …;
- recepten en producten verbeteren en ontwikkelen nieuwe producten in het bestaande productieproces inschakelen, de haalbaarheid van nieuwe producten onderzoeken, recepten opstellen in functie van een gezonde voeding en voedingsgewoonten, recepten beoordelen en bijsturen;
- productiemethoden en bereidingstechnieken bepalen productiemethoden en bereidingstechnieken indelen en herkennen, machines indelen en herkennen, een productielijn in een concrete situatie herkennen;
- productieprocessen analyseren, begeleiden, bewaken, controleren en bijsturen een stroomschema lezen en begrijpen, een HACCP-plan opstellen voor een bepaald product en uitvoeren;
- bewaring van producten plannen, organiseren en controleren: de voedselveiligheid bewaken, verpakkingsvormen herkennen en gebruiken, een industriële verpakkingslijn in een concrete situatie analyseren, een promotiecampagne voor een concreet product uitwerken, …;
- kwaliteit beoordelen en bewaken de beslissende factor in geconstateerde afwijkingen bepalen, de afwijkingen in producten oplossen, alternatieve oplossingen bij afwijkingen suggereren, een controlelijst voor hygiënebeheersing opstellen, een reinigings- en desinfecteringsplan opstellen en toepassen, …;
- werkorganisatie van medewerkers plannen, controleren en bijsturen knelpunten opsporen en helpen oplossen, taakbeschrijvingen opstellen, informatie verwerken en communiceren;
- op adequate wijze de wettelijke bepalingen en voorschriften naleven werkprocedures invoeren en corrigeren conform de wettelijke eisen of de bedrijfsvoorschriften, normen en toegestane afwijkingen in de warenwetgeving opzoeken, informatie opzoeken over de wettelijke controleorganismen, de wetgeving op etikettering toepassen, ….

Inpakker

Meer

Zuivelbereider/operator

Meer

Productie Operator vaste nacht

Meer

Productiemedewerker

Meer

Productontwikkelaar Voeding – passie voor smaak & proces

Meer

Slager Atelier

Meer

Line Operator F/M/X

Meer

Onderhoudstechnieker

Meer

Productiemedewerker - Voeding

Meer

Machine operator nutrition

Meer

Procesoperator voedingssector

Meer

Operator met heftruckattest - Malle

Meer

Operator - 2 ploegen

Meer

Operator mengzone

Meer

Inpakmedewerker Voeding - Vaste Nachtploeg

Meer

Operator Voeding - 2 Ploegen

Meer

Operator (2 ploegen of nacht) V/X/M

Meer

Operator Inpak | 2 ploegen

Meer

Operator Productie Gietlijn

Meer

Siloman-Molenman

Meer

Operator 2 ploegen - vast contract

Meer

Inpakoperator Voeding - 2 Ploegen

Meer

Inpakker

Meer

Operator

Meer

Line Leader voeding

Meer

Lijnoperator

Meer

Operator 'vulbus' - Vleesindustrie - regio Roeselare

Meer

Operator voeding nachtploeg

Meer

Operator 2 ploegen mengkamer

Meer

Teamleader productie // 2 pl of nacht // regio Ardooie

Meer

Responsable de ligne – Équipe de nuit

Meer

Profiel bakker

Meer

Operator / Nacht

Meer

Operator Glasopzet

Meer

Inpak productie voeding shiften

Meer

Bakker

Meer

Procesoperator

Meer

Boulanger (Équipe de Nuit Fixe)

Meer

Operator

Meer

Gepassioneerd operator vuller! (m/x/v)

Meer

Operator 2 ploegen

Meer

Operator gezocht - regio Ronse

Meer

Labeler 2 ploegen

Meer

Operator

Meer

Productie Lijnoperator (2 Ploegen)

Meer

Operator bottelarij

Meer

Inpakker

Meer

Operator 2-ploegen v/x/m

Meer

Operator productie nacht regio Ardooie

Meer

Operator 2 Ploegen

Meer

Bakkerij medewerker gezocht voor bij jouw lokale bakker (V/X/M)

Meer

Production worker

Meer

Operator

Meer

PRODUCTIEOPERATOR SPUITMACHINE

Meer

Opérateur(trice) de production boulangerie

Meer

Productieoperator vaste nacht

Meer

Technisch operator 2 ploegen

Meer

Machinebediener met ervaring heftruck tijdelijke functie Roeselare

Meer

Procesoperator // 2 Ploegen // ROESELARE

Meer

Operator met verantwoordelijkheid

Meer

Productiemedewerker - 2 Ploegen

Meer

Lijnverantwoordelijke

Meer

Productieoperator (vleeswaren)

Meer

Medewerker bakkerij-afdeling (flexi-job)

Meer

Inpakoperator 2 ploegen

Meer

Procesoperator

Meer

Operator

Meer

Operator

Meer

Bakkers

Meer

Operator dagdienst

Meer

Technisch operator

Meer

Operator 3 Ploegen

Meer

Bakker

Meer

Inpakker

Meer

Proces operator

Meer

Operator voor Voedingsbedrijf Gezocht

Meer

Patissier

Meer

Procesoperator

Meer

Operator Sterilisatie 2-ploegen

Meer

Industriële Bakker

Meer

Procesoperator

Meer

Technisch lijnoperator 2-ploegen

Meer

Inpakoperator (Voedingsbedrijf) – Start als Inpakker en Groei door!

Meer

Productiemedewerker

Meer

Lijnoperator Voeding

Meer

Operator - 2-ploegen of nacht

Meer

Operator 2 Ploegen of Vaste Nacht

Meer

Inpakker

Meer

Bakker

Meer

Operator-Lijnverantwoordelijke

Meer

Operator vrieshuis vaste nacht

Meer

Patissier

Meer

Productiearbeider

Meer

Procesoperator 2 ploegen

Meer

Operator 2-ploegen

Meer

Productieoperator 2-ploegen

Meer

Ervaren uitbener

Meer

Operator

Meer

Menger voedingsbedrijf 2 ploegen

Meer

Polyvalent medewerker drankafdeling

Meer

Het laatste nieuws

Ontdek wat er leeft in de voedingssector

Created with Sketch.