Studierichting : Bakkerijtechnieken | Food At Work

Hier verwerf je de competenties voor productie- en productcontrole, kwaliteitszorg, productverbetering, commerciële distributie en leidinggeven in de sector van brood en banket, confiserie, chocolade, pralines, ijs, basisgrondstoffen en afgeleide bakkerijproducten.
Organisatie, productontwikkeling, productie en distributie, controle, kwaliteits- en hygiënebewaking, toegepast wetenschappelijk onderzoek met microbiologische technieken, automatiseringstechnieken en communicatievaardigheid zijn de na te streven doelen.
Je leert in een commerciële omgeving brood- en banketbakkerijproducten bereiden en verkopen.
Het leerpakket Algemene vakken is beperkt. In de Technische vakken / Praktijkvakken leer je:
- grondstoffen en hulpstoffen selecteren de voorraad van grondstoffen/hulpstoffen en tussenproducten inventariseren, de benodigde hoeveelheid grondstoffen/hulpstoffen en tussenproducten berekenen, een grondstoffenanalyse uitvoeren, een grondstoffenonderzoek uitvoeren, een levering controleren, …;
- recepten en producten verbeteren en ontwikkelen nieuwe producten in het bestaande productieproces inschakelen, de haalbaarheid van nieuwe producten onderzoeken, recepten opstellen in functie van een gezonde voeding en voedingsgewoonten, recepten beoordelen en bijsturen;
- productiemethoden en bereidingstechnieken bepalen productiemethoden en bereidingstechnieken indelen en herkennen, machines indelen en herkennen, een productielijn in een concrete situatie herkennen;
- productieprocessen analyseren, begeleiden, bewaken, controleren en bijsturen een stroomschema lezen en begrijpen, een HACCP-plan opstellen voor een bepaald product en uitvoeren;
- bewaring van producten plannen, organiseren en controleren: de voedselveiligheid bewaken, verpakkingsvormen herkennen en gebruiken, een industriële verpakkingslijn in een concrete situatie analyseren, een promotiecampagne voor een concreet product uitwerken, …;
- kwaliteit beoordelen en bewaken de beslissende factor in geconstateerde afwijkingen bepalen, de afwijkingen in producten oplossen, alternatieve oplossingen bij afwijkingen suggereren, een controlelijst voor hygiënebeheersing opstellen, een reinigings- en desinfecteringsplan opstellen en toepassen, …;
- werkorganisatie van medewerkers plannen, controleren en bijsturen knelpunten opsporen en helpen oplossen, taakbeschrijvingen opstellen, informatie verwerken en communiceren;
- op adequate wijze de wettelijke bepalingen en voorschriften naleven werkprocedures invoeren en corrigeren conform de wettelijke eisen of de bedrijfsvoorschriften, normen en toegestane afwijkingen in de warenwetgeving opzoeken, informatie opzoeken over de wettelijke controleorganismen, de wetgeving op etikettering toepassen, ….

Machinebediener WEEKEND-Daguren

Meer

Operator chocolade - 2 ploegen

Meer

Procesoperator 2-ploegen

Meer

AGO Technics: LU - Operator

Meer

Productieoperator suikerwaren

Meer

Kruidenafweger

Meer

Technisch Operator Voedingsector - Dagdienst V/X/M

Meer

Extrusie operator

Meer

Bakker/patissier

Meer

Operator Inpak - Namiddag Ploeg

Meer

Operator Inpak - 2 PLOEGEN

Meer

Operator

Meer

Productiemedewerker

Meer

Broodbakkers

Meer

Broodbakker

Meer

Operator (voeding)

Meer

OPERATOR VOEDING VASTE NACHTPLOEG

Meer

Operator

Meer

Procesoperator 2-ploegen

Meer

Productiemedewerker voeding

Meer

Operator

Meer

Logistiek Operator - 2 Ploegen

Meer

Operator

Meer

Bakker - Nachtploeg - Bonheiden

Meer

Voorbereider nacht

Meer

Kruiden menger

Meer

Hulpoperator | Internationale omgeving

Meer

Procesoperator (3-ploegen)

Meer

Operator kooklijn

Meer

Bereider Desserten

Meer

Operatoren vleesindustrie

Meer

Operator

Meer

Chocoladebewerker

Meer

Vaste Nachtoperator + Nachtpremie

Meer

Bandleider

Meer

Productiemedewerkers 2 ploegen

Meer

Technicus koffiezetapparaten West- & Oost-VL MET WAGEN!

Meer

Kwaliteitscontroleur

Meer

Bakker

Meer

Operator 2 ploegen

Meer

Inpak operator

Meer

Procesoperator

Meer

Technisch operatoren 2- ploegen

Meer

Operator voeding

Meer

Procesoperator

Meer

Opérateur/ mousseur - 3 équipes

Meer

Bakker

Meer

Student productiemedewerker

Meer

Lijnverantwoordelijke

Meer

Operator keuken

Meer

Productieoperator 2-ploegen

Meer

AGO Technics: Operator weegbrug (tijdelijk)

Meer

Operator voeding + opleiding on-the-job

Meer

Operator vast nacht

Meer

Procesoperator

Meer

Operator Productie

Meer

Student productiemedewerker | 2 ploegen

Meer

Medewerker productie & ontwikkeling - atelier vleesbereidingen

Meer

Procesoperator | roeselare

Meer

Medewerker data-input

Meer

Koker/bereider artisanale bereidingen

Meer

Operator vaste ploeg of vaste nacht

Meer

Operator

Meer

Technisch operator - 2 ploegen

Meer

Medeverantwoordelijke Slicing & Etikettering | Mechelen

Meer

Operator

Meer

Patissier Dagdienst

Meer

Operator

Meer

Productiemedewerker/ perser

Meer

Operator Brouwerij Nachtploeg

Meer

Operator 3-ploegensysteem

Meer

Pâtissier - ASSE

Meer

Operator - 2 ploegen

Meer

Productiemedewerker

Meer

Operator voeding € 21,85

Meer

Operator bakkerij

Meer

Bakker (avond/nacht) – Geen Weekendwerk

Meer

Productiemedewerker

Meer

Technisch operator - bottelarij

Meer

Inpakker voedingsbedrijf - Oudenaarde - 2 Ploegen

Meer

Bakker vaste namiddag (4 dagen in de week 1 dag weekend) regio Roeselare

Meer

Operator 2 ploegen of vaste nacht

Meer

Operator Productie 2 - Ploegen

Meer

Operator

Meer

Boulanger – poste d’après-midi

Meer

Procesoperator 2 ploegen

Meer

Voorbereider 2ploegen

Meer

Banketbakker | vaste nacht

Meer

Productiemedewerker

Meer

Productieoperator menger

Meer

Procesoperator - 2 ploegen

Meer

Operator | 2 ploegen

Meer

✈️ Deegmaker-Bakker

Meer

Operator

Meer

Lijnoperator 2 ploegen

Meer

Technisch Operator vaste nacht

Meer

Teamleader nacht

Meer

Operator voeding

Meer

Flexijob hulpbakker, voor Zaterdag voormiddag bij Bakkerij Destabelle

Meer

Support Operator

Meer

Het laatste nieuws

Ontdek wat er leeft in de voedingssector

Created with Sketch.