Studierichting : Bakkerijtechnieken | Food At Work

Hier verwerf je de competenties voor productie- en productcontrole, kwaliteitszorg, productverbetering, commerciële distributie en leidinggeven in de sector van brood en banket, confiserie, chocolade, pralines, ijs, basisgrondstoffen en afgeleide bakkerijproducten.
Organisatie, productontwikkeling, productie en distributie, controle, kwaliteits- en hygiënebewaking, toegepast wetenschappelijk onderzoek met microbiologische technieken, automatiseringstechnieken en communicatievaardigheid zijn de na te streven doelen.
Je leert in een commerciële omgeving brood- en banketbakkerijproducten bereiden en verkopen.
Het leerpakket Algemene vakken is beperkt. In de Technische vakken / Praktijkvakken leer je:
- grondstoffen en hulpstoffen selecteren de voorraad van grondstoffen/hulpstoffen en tussenproducten inventariseren, de benodigde hoeveelheid grondstoffen/hulpstoffen en tussenproducten berekenen, een grondstoffenanalyse uitvoeren, een grondstoffenonderzoek uitvoeren, een levering controleren, …;
- recepten en producten verbeteren en ontwikkelen nieuwe producten in het bestaande productieproces inschakelen, de haalbaarheid van nieuwe producten onderzoeken, recepten opstellen in functie van een gezonde voeding en voedingsgewoonten, recepten beoordelen en bijsturen;
- productiemethoden en bereidingstechnieken bepalen productiemethoden en bereidingstechnieken indelen en herkennen, machines indelen en herkennen, een productielijn in een concrete situatie herkennen;
- productieprocessen analyseren, begeleiden, bewaken, controleren en bijsturen een stroomschema lezen en begrijpen, een HACCP-plan opstellen voor een bepaald product en uitvoeren;
- bewaring van producten plannen, organiseren en controleren: de voedselveiligheid bewaken, verpakkingsvormen herkennen en gebruiken, een industriële verpakkingslijn in een concrete situatie analyseren, een promotiecampagne voor een concreet product uitwerken, …;
- kwaliteit beoordelen en bewaken de beslissende factor in geconstateerde afwijkingen bepalen, de afwijkingen in producten oplossen, alternatieve oplossingen bij afwijkingen suggereren, een controlelijst voor hygiënebeheersing opstellen, een reinigings- en desinfecteringsplan opstellen en toepassen, …;
- werkorganisatie van medewerkers plannen, controleren en bijsturen knelpunten opsporen en helpen oplossen, taakbeschrijvingen opstellen, informatie verwerken en communiceren;
- op adequate wijze de wettelijke bepalingen en voorschriften naleven werkprocedures invoeren en corrigeren conform de wettelijke eisen of de bedrijfsvoorschriften, normen en toegestane afwijkingen in de warenwetgeving opzoeken, informatie opzoeken over de wettelijke controleorganismen, de wetgeving op etikettering toepassen, ….

Productie arbeider 2ploegen

Meer

Vullingvoorbereider

Meer

Bakker

Meer

Operator Waterzuivering

Meer

Productiemedewerker

Meer

Bakker industriële bakkerij

Meer

Productie operator

Meer

Bakker Flexi

Meer

Ovenman - nacht

Meer

Food Production Operator

Meer

Operatoren Greenyard met optie vast contract

Meer

Operator Picking (Reachtruckchauffeur) 2PL

Meer

Preparator/koker in twee ploegen

Meer

Boulanger (Équipe de Après-Midi Fixe)

Meer

Operator drukkerij - 2 ploegen

Meer

Operator vaste nacht

Meer

INPAKMEDEWERKER GUACAMOLE

Meer

AGO Technics: LU - Operator

Meer

Procesoperator vaste nacht

Meer

Productie medewerker Patisserie

Meer

Service Technieker Buitendienst m/v/x

Meer

Machinebediener bouw

Meer

AGO TECHNICS: Operator dagpost

Meer

Operator 2 ploegen

Meer

Bekister

Meer

Bakkerij medewerker

Meer

Patissier

Meer

Technisch operator snoep - onmiddellijk vast contract

Meer

Technisch Operator 2 ploegen

Meer

Lijncoach Slachtafdeling

Meer

Assistent ploegchef productie nacht

Meer

Operator kwaliteit

Meer

Patissier / Banketbakker (m/v/x/)

Meer

Production operator night shift

Meer

Procesoperator

Meer

Patissier

Meer

Hulpbakker | Patisserie | Beersel

Meer

Bakker

Meer

Operator nacht

Meer

Technisch verantwoordelijke verpakkingslijn

Meer

Night Baker

Meer

Operator 2-Ploegen

Meer

Gietoperator nachtploeg

Meer

Process Operator Pharma

Meer

Operator verpakking nacht

Meer

Operator voeding 2 ploegen

Meer

Technieker Inpak - regio Wielsbeke

Meer

Operator productie 2 ploegen

Meer

Lijnverantwoordelijke vaste voormiddag

Meer

Lijnoperator 2 ploegen of dag - Oostakker

Meer

Operator namiddagploeg deeltijds

Meer

Operator

Meer

Operator

Meer

Productieverantwoordelijke slicing

Meer

Voorbereider Kleur & Smaak

Meer

Procesoperator

Meer

Allround medewerker productie - 16.62€ - daguren

Meer

Operator linii produkcyjnej (produkcja spodów do ciast)

Meer

All-Round Operator - 2 Ploegen

Meer

Ovenman

Meer

Bakkerijmedewerker Supermarkt

Meer

Ijsbereider/Patissier

Meer

Teamleader voeding nacht

Meer

Machine Operator (m/v)

Meer

Machineoperator

Meer

Productiemedewerker - vroege dagshift

Meer

Technisch Operator in opleiding (v/x/m)

Meer

AGO Technics: Procesoperator 2pl

Meer

Operator

Meer

Operator

Meer

Technisch lijnoperator | Ploegen

Meer

Operator - Twee Ploegen

Meer

Productieoperator Voeding

Meer

Polyvalent Medewerker 2 Ploegen

Meer

AGO Technics: Operator (2Ploegen / Vaste Nacht)

Meer

Operator linii produkcyjnej (produkcja spodów do ciast)

Meer

Operator voeding in 3 ploegen

Meer

Productiemedewerker

Meer

Productiemedewerker voeding

Meer

Inpak operator chocolade

Meer

Operator

Meer

Bakker medewerker (M,V,X)

Meer

Operador de Processo - Ind. Farmacêutica

Meer

Operator voeding

Meer

Operator bouw

Meer

Operator voeding

Meer

TECHNISCHE OPERATORS CHOCOLADELIJN

Meer

Operator/ploegchef verpakking - 2 ploegen

Meer

Ateliermedewerker

Meer

Operator 3 ploegen

Meer

Flexijob medewerker slachtlijn

Meer

Lijnverantwoordelijke - 2 ploegen

Meer

Productieoperator

Meer

Operator - dag

Meer

Opérateur production

Meer

Productiemedewerker

Meer

Bakker

Meer

Broodbakker

Meer

Operator Voeding

Meer

PRODUCTIEMEDEWERKER VOEDING

Meer

Het laatste nieuws

Ontdek wat er leeft in de voedingssector

Created with Sketch.