Studierichting : Bakkerijtechnieken | Food At Work

Hier verwerf je de competenties voor productie- en productcontrole, kwaliteitszorg, productverbetering, commerciële distributie en leidinggeven in de sector van brood en banket, confiserie, chocolade, pralines, ijs, basisgrondstoffen en afgeleide bakkerijproducten.
Organisatie, productontwikkeling, productie en distributie, controle, kwaliteits- en hygiënebewaking, toegepast wetenschappelijk onderzoek met microbiologische technieken, automatiseringstechnieken en communicatievaardigheid zijn de na te streven doelen.
Je leert in een commerciële omgeving brood- en banketbakkerijproducten bereiden en verkopen.
Het leerpakket Algemene vakken is beperkt. In de Technische vakken / Praktijkvakken leer je:
- grondstoffen en hulpstoffen selecteren de voorraad van grondstoffen/hulpstoffen en tussenproducten inventariseren, de benodigde hoeveelheid grondstoffen/hulpstoffen en tussenproducten berekenen, een grondstoffenanalyse uitvoeren, een grondstoffenonderzoek uitvoeren, een levering controleren, …;
- recepten en producten verbeteren en ontwikkelen nieuwe producten in het bestaande productieproces inschakelen, de haalbaarheid van nieuwe producten onderzoeken, recepten opstellen in functie van een gezonde voeding en voedingsgewoonten, recepten beoordelen en bijsturen;
- productiemethoden en bereidingstechnieken bepalen productiemethoden en bereidingstechnieken indelen en herkennen, machines indelen en herkennen, een productielijn in een concrete situatie herkennen;
- productieprocessen analyseren, begeleiden, bewaken, controleren en bijsturen een stroomschema lezen en begrijpen, een HACCP-plan opstellen voor een bepaald product en uitvoeren;
- bewaring van producten plannen, organiseren en controleren: de voedselveiligheid bewaken, verpakkingsvormen herkennen en gebruiken, een industriële verpakkingslijn in een concrete situatie analyseren, een promotiecampagne voor een concreet product uitwerken, …;
- kwaliteit beoordelen en bewaken de beslissende factor in geconstateerde afwijkingen bepalen, de afwijkingen in producten oplossen, alternatieve oplossingen bij afwijkingen suggereren, een controlelijst voor hygiënebeheersing opstellen, een reinigings- en desinfecteringsplan opstellen en toepassen, …;
- werkorganisatie van medewerkers plannen, controleren en bijsturen knelpunten opsporen en helpen oplossen, taakbeschrijvingen opstellen, informatie verwerken en communiceren;
- op adequate wijze de wettelijke bepalingen en voorschriften naleven werkprocedures invoeren en corrigeren conform de wettelijke eisen of de bedrijfsvoorschriften, normen en toegestane afwijkingen in de warenwetgeving opzoeken, informatie opzoeken over de wettelijke controleorganismen, de wetgeving op etikettering toepassen, ….

Operator voeding

Meer

Operator 2 ploegen

Meer

Vullingvoorbereider

Meer

Orderpicker

Meer

Bakker_COPY

Meer

Patissier

Meer

Production employee

Meer

Operator voeding

Meer

Technisch allround operator

Meer

Technisch Operator – 2 Ploegen, Zonhoven

Meer

Procesoperator 3 ploegen

Meer

Patissier

Meer

Operator Meubels Hout In Dagdienst

Meer

Operator Sterilisatie (nachtpost)

Meer

Operator Extrusie

Meer

Technical Advisor Bakery

Meer

Operator

Meer

Operator Extrusie

Meer

Technisch Operator - Vaste nacht v/x/m

Meer

TIJDELIJKE PRODUCTIEMEDEWERKER

Meer

OPERATOR VOEDING 2 PLOEGEN

Meer

Procesoperator

Meer

Productiemedewerker voeding

Meer

Conducteur de ligne - agroalimentaire

Meer

Machineoperator

Meer

Ouvrier de production - Pommes de terre - Dixmude

Meer

Lijnoperator 2 ploegen Bree

Meer

Voorbereider (M/V/X)

Meer

Deegbereider

Meer

BAKKER

Meer

Operator quality 2 ploegen of nacht

Meer

Technische operator

Meer

Polyvalent Operator | 2 Ploegen

Meer

Automation engineer

Meer

Bakkerijmedewerker

Meer

Crèmebereider

Meer

Conducteur/ctrice de ligne de nuit- agroalimentaire

Meer

Technisch operator (2 ploegen)

Meer

Bakker - Nachtploeg - Bonheiden

Meer

Productieoperator voeding 2 ploegen

Meer

Conducteur/ctrice de ligne- agroalimentaire en 2 équipes

Meer

Operator packaging

Meer

Operator (m/v/x)

Meer

Patissier

Meer

Bakker | voltijds

Meer

Bakker | Deinze | voltijds zonder weekendwerk

Meer

Ervaren operator metaal

Meer

Operator 2 shifts

Meer

Operator

Meer

Operator Sterilisatie (2-ploegen of vaste nacht)

Meer

Werkvoorbereider

Meer

Productiemedewerker

Meer

Patissier

Meer

Productie operator

Meer

Bakker

Meer

Operator kruiden/ deboxing

Meer

Productiemedewerker kaasmakerij

Meer

Productieoperator voeding - dagwerk (m/v/x) | Maître André | Blauwe Toren Brugge

Meer

Technisch operator 2 ploegen

Meer

Operator - perser

Meer

PROCES OPERATOR | WEEKEND | DAGDIENST

Meer

Operator deegbereiding

Meer

Productiemedewerker Voeding

Meer

Banketbakker arabisch gebak, leveren/ophalen bestellingen bakkerij

Meer

Productieoperator - 2 ploegen

Meer

Ploegchef/Operator Verpakking - Nacht

Meer

Productie en Kwaliteitsmedewerker

Meer

Medewerker Bakkerij

Meer

Flexi job

Meer

Patissier

Meer

Bakker gespecialiseerd in fijne patisserie

Meer

Operator voeding

Meer

Operator 3 ploegen

Meer

Bakker

Meer

OPERATOR EXTRUSIE

Meer

Bereider

Meer

Boulanger nuit (h/f)

Meer

Bakker

Meer

Operator

Meer

Productiemedewerker | Nacht

Meer

Productiemedewerker

Meer

Productiemedewerker Bakkerij - Vaste Vroege Ploeg

Meer

Kwaliteitscontroleur | 2-ploegen

Meer

Operator extrusie kunststof | 3 ploegen

Meer

Inpakcoördinator

Meer

Operator 2 ploegen (met heftruckervaring)

Meer

Bakker Nacht - Gent

Meer

Procesoperator - volcontinue

Meer

Bakker/poetshulp flexijob

Meer

Lijnoperator vaste nacht

Meer

Bakker

Meer

Lotus Bakeries Assistant Machine Operator (2 Shifts)

Meer

Operator Extrusie 3-Ploegen

Meer

Productie medewerker

Meer

Menger-operator Roeselare

Meer

Operator

Meer

Verkoopmedewerker bakkerij - regio Schriek

Meer

Operator productie voeding 2 ploegen

Meer

Productiemedewerker

Meer

Service technieker koffiemachines Antwerpen met wagen

Meer

Het laatste nieuws

Ontdek wat er leeft in de voedingssector

Created with Sketch.