Studierichting : Bakkerijtechnieken | Food At Work

Hier verwerf je de competenties voor productie- en productcontrole, kwaliteitszorg, productverbetering, commerciële distributie en leidinggeven in de sector van brood en banket, confiserie, chocolade, pralines, ijs, basisgrondstoffen en afgeleide bakkerijproducten.
Organisatie, productontwikkeling, productie en distributie, controle, kwaliteits- en hygiënebewaking, toegepast wetenschappelijk onderzoek met microbiologische technieken, automatiseringstechnieken en communicatievaardigheid zijn de na te streven doelen.
Je leert in een commerciële omgeving brood- en banketbakkerijproducten bereiden en verkopen.
Het leerpakket Algemene vakken is beperkt. In de Technische vakken / Praktijkvakken leer je:
- grondstoffen en hulpstoffen selecteren de voorraad van grondstoffen/hulpstoffen en tussenproducten inventariseren, de benodigde hoeveelheid grondstoffen/hulpstoffen en tussenproducten berekenen, een grondstoffenanalyse uitvoeren, een grondstoffenonderzoek uitvoeren, een levering controleren, …;
- recepten en producten verbeteren en ontwikkelen nieuwe producten in het bestaande productieproces inschakelen, de haalbaarheid van nieuwe producten onderzoeken, recepten opstellen in functie van een gezonde voeding en voedingsgewoonten, recepten beoordelen en bijsturen;
- productiemethoden en bereidingstechnieken bepalen productiemethoden en bereidingstechnieken indelen en herkennen, machines indelen en herkennen, een productielijn in een concrete situatie herkennen;
- productieprocessen analyseren, begeleiden, bewaken, controleren en bijsturen een stroomschema lezen en begrijpen, een HACCP-plan opstellen voor een bepaald product en uitvoeren;
- bewaring van producten plannen, organiseren en controleren: de voedselveiligheid bewaken, verpakkingsvormen herkennen en gebruiken, een industriële verpakkingslijn in een concrete situatie analyseren, een promotiecampagne voor een concreet product uitwerken, …;
- kwaliteit beoordelen en bewaken de beslissende factor in geconstateerde afwijkingen bepalen, de afwijkingen in producten oplossen, alternatieve oplossingen bij afwijkingen suggereren, een controlelijst voor hygiënebeheersing opstellen, een reinigings- en desinfecteringsplan opstellen en toepassen, …;
- werkorganisatie van medewerkers plannen, controleren en bijsturen knelpunten opsporen en helpen oplossen, taakbeschrijvingen opstellen, informatie verwerken en communiceren;
- op adequate wijze de wettelijke bepalingen en voorschriften naleven werkprocedures invoeren en corrigeren conform de wettelijke eisen of de bedrijfsvoorschriften, normen en toegestane afwijkingen in de warenwetgeving opzoeken, informatie opzoeken over de wettelijke controleorganismen, de wetgeving op etikettering toepassen, ….

Operator volcontinu

Meer

Technische operator

Meer

Machine operator F/X/M

Meer

Broodbakker

Meer

Operator chocolademachines

Meer

Kunstof Machinebediener in 2 ploegen

Meer

Operator

Meer

Operator voeding

Meer

Arbeider Vleeswaren - Cutter

Meer

Productiemedewerker vaste late

Meer

Medewerker Supermarkt Versafdeling + Kassa

Meer

Technisch Operator - Voeding

Meer

Bakker (Vaste Namiddag)

Meer

Kwaliteitscontroleur

Meer

Lijnverantwoordelijke Slicing - 2 Ploegen

Meer

Operator/lijnverantwoordelijke (2 ploegen)

Meer

Patissier

Meer

Keukenoperator - vaste nacht

Meer

Operator Draineerbak - 2 ploegen

Meer

Operator sauskeuken 2 ploegen

Meer

Production operator

Meer

Operator Deegwaren DRINGENDE OPSTART 2 ploegen Roeselare

Meer

Machine operator

Meer

Bakker productie

Meer

Operator voeding/chocolade

Meer

Operator veevoeder productie

Meer

PROCESOPERATOR

Meer

Keukenoperator

Meer

Bakker met ervaring

Meer

Operator voeding

Meer

PROCESOPERATOR

Meer

Operator Dagwerk - Flexibele Uren

Meer

Bakker

Meer

Operator voeding

Meer

Technisch Operator 2-ploegen

Meer

Operator 3 ploegen (goed loon)

Meer

Productie medewerker voeding

Meer

Deeltijdse operator 12u00 - 18u00

Meer

Productiemedewerker

Meer

Productieoperator grondstoffen (vaste nacht)

Meer

Bereider 2-ploegen

Meer

Operator 2ploegen

Meer

Hulp IN BAKKERSATELIER FLEXI nachtwerk

Meer

Operator vaste nacht

Meer

Machinebedienaar

Meer

Operator Productie Voeding

Meer

Productiemedewerker/ perser

Meer

AGO Technics: Operator Paté Cupjes

Meer

Operator Bakkerij

Meer

Productiemedewerkers voeding

Meer

Kwaliteitscontroleur

Meer

Operator voeding

Meer

AGO Technics: Operator 2pl / vaste nacht

Meer

Operator in Bree

Meer

Operator etiketteringslijn

Meer

Productiemedewerker

Meer

Productiemedewerker vleesverwerking

Meer

Inpakverantwoordelijke

Meer

MACHINE OPERATOR 2 ploegen

Meer

Technisch operator mechanica in 2 ploegen

Meer

Operator productie in 2 ploegen

Meer

Operator - vaste nacht

Meer

Productiemedewerker / perser

Meer

Productie Operator in twee ploegen

Meer

Patissier - Herentals

Meer

Operator - 2 ploegen (8/7/2024)

Meer

Bakker

Meer

Operator voedingssector

Meer

Operator productie kook

Meer

Voorbereider/handlanger

Meer

Productieoperators voeding

Meer

Procesoperator ploeg of vaste nacht

Meer

Flexi-job inpak/productie

Meer

Ploegchef Operatoren productie of verpakking (2-pl/Nacht)

Meer

Kooklijn operator - snoepgoed

Meer

Machinebediener chocolade 2 ploegen

Meer

Deeg Maker/ Bakker

Meer

PRODUCTIEMEDEWERKER VOEDING DAGPLOEG

Meer

Procesoperator

Meer

Support Operator

Meer

Responsable de ligne – Équipe de nuit

Meer

Lijn operator

Meer

Productiemedewerker oproepbasis

Meer

Koker

Meer

Productiemedewerker voeding

Meer

PRODUCTIEMEDEWERKER VOEDING DAGPLOEG

Meer

Voedingsoperator productie - regio Ieper - 3PL

Meer

Technisch Lijnoperator

Meer

Operator Verpakkingslijnen

Meer

Productiemedewerker

Meer

Operator

Meer

Operator

Meer

Operator voeding 2PL // regio Kortemark

Meer

Operator productie (dagdienst)

Meer

Productiemedewerker

Meer

Productiemedewerker Volcontinu

Meer

Deegbereider

Meer

Voorman / Voorvrouw - 2PL

Meer

Inpakker

Meer

Aan de slag met diepvriesgroenten

Meer

Het laatste nieuws

Ontdek wat er leeft in de voedingssector

Created with Sketch.