Studierichting : Bakkerijtechnieken | Food At Work

Hier verwerf je de competenties voor productie- en productcontrole, kwaliteitszorg, productverbetering, commerciële distributie en leidinggeven in de sector van brood en banket, confiserie, chocolade, pralines, ijs, basisgrondstoffen en afgeleide bakkerijproducten.
Organisatie, productontwikkeling, productie en distributie, controle, kwaliteits- en hygiënebewaking, toegepast wetenschappelijk onderzoek met microbiologische technieken, automatiseringstechnieken en communicatievaardigheid zijn de na te streven doelen.
Je leert in een commerciële omgeving brood- en banketbakkerijproducten bereiden en verkopen.
Het leerpakket Algemene vakken is beperkt. In de Technische vakken / Praktijkvakken leer je:
- grondstoffen en hulpstoffen selecteren de voorraad van grondstoffen/hulpstoffen en tussenproducten inventariseren, de benodigde hoeveelheid grondstoffen/hulpstoffen en tussenproducten berekenen, een grondstoffenanalyse uitvoeren, een grondstoffenonderzoek uitvoeren, een levering controleren, …;
- recepten en producten verbeteren en ontwikkelen nieuwe producten in het bestaande productieproces inschakelen, de haalbaarheid van nieuwe producten onderzoeken, recepten opstellen in functie van een gezonde voeding en voedingsgewoonten, recepten beoordelen en bijsturen;
- productiemethoden en bereidingstechnieken bepalen productiemethoden en bereidingstechnieken indelen en herkennen, machines indelen en herkennen, een productielijn in een concrete situatie herkennen;
- productieprocessen analyseren, begeleiden, bewaken, controleren en bijsturen een stroomschema lezen en begrijpen, een HACCP-plan opstellen voor een bepaald product en uitvoeren;
- bewaring van producten plannen, organiseren en controleren: de voedselveiligheid bewaken, verpakkingsvormen herkennen en gebruiken, een industriële verpakkingslijn in een concrete situatie analyseren, een promotiecampagne voor een concreet product uitwerken, …;
- kwaliteit beoordelen en bewaken de beslissende factor in geconstateerde afwijkingen bepalen, de afwijkingen in producten oplossen, alternatieve oplossingen bij afwijkingen suggereren, een controlelijst voor hygiënebeheersing opstellen, een reinigings- en desinfecteringsplan opstellen en toepassen, …;
- werkorganisatie van medewerkers plannen, controleren en bijsturen knelpunten opsporen en helpen oplossen, taakbeschrijvingen opstellen, informatie verwerken en communiceren;
- op adequate wijze de wettelijke bepalingen en voorschriften naleven werkprocedures invoeren en corrigeren conform de wettelijke eisen of de bedrijfsvoorschriften, normen en toegestane afwijkingen in de warenwetgeving opzoeken, informatie opzoeken over de wettelijke controleorganismen, de wetgeving op etikettering toepassen, ….

Lijnoperator - 2 Ploegen

Meer

Bakker

Meer

SLAGER/VLEESBEWERKER - HALFTIJDS

Meer

Procesoperator 2 ploegen

Meer

Procesoperator waterzuivering

Meer

Boulanger/ère de nuit

Meer

Gepassioneerd operator brouwer! (m/x/v)

Meer

Flexijob Medewerker Productie

Meer

Broodbakker (vaste vroege) - Oudenaarde

Meer

Operator Extrusie

Meer

Ateliermedewerker Slagerij

Meer

Operator nacht €21

Meer

Medewerker broodjeszaak - Gent

Meer

Operator voormiddagploeg

Meer

Productiemedewerker voeding

Meer

Medewerker Diepvries - reachtruckbestuurder

Meer

INSTROOM -MIxing operator

Meer

Inpakker Vlees Met Kennis Pools Of Bulgaars - Oudenaarde

Meer

Productiearbeider

Meer

Operator

Meer

Operator

Meer

Productiemedewerk(st)ers

Meer

Operator afvullijn 02u tot 10u

Meer

Allround Productiemedewerker

Meer

Operator nacht

Meer

Operator - 2 Ploegen

Meer

OPERATOR VOLCONTINU

Meer

Operator voeding Dilsen

Meer

Operator - perser

Meer

Line Leader voeding

Meer

Operator Deegwaren DRINGENDE OPSTART 2 ploegen Roeselare

Meer

Operator

Meer

Broodbakker nacht

Meer

Productiemedewerker pralines

Meer

Lijnoperator voeding dag Regio Ardooie

Meer

Operator

Meer

Technisch operator (2 ploegen)

Meer

Machine operator

Meer

AGO Technics: LU - Operator

Meer

Mengoperator

Meer

Operator

Meer

Productie vleessector

Meer

Verpakkingsoperator - Dagdienst

Meer

Lijnverantwoordelijke productie 2 ploegen

Meer

Technisch operator voeding

Meer

Coördinator

Meer

Service technieker

Meer

Responsable de ligne

Meer

Servicetechnieker montage

Meer

Procesoperator - 2 ploegen (Izegem)

Meer

Productie Operator 2 ploegen

Meer

Operator

Meer

Productiemedewerker voeding

Meer

Operator Kalibratie - 2 Ploegen

Meer

AGO Technics: Procesoperator volcontinu

Meer

Operator - 2 ploegen

Meer

Operator dagwerk Ronse

Meer

Productie Operator vaste nacht

Meer

Operator

Meer

Technical Operator – Food Industry

Meer

Operator - 2 Ploegen

Meer

Productiearbeider varkensvlees

Meer

Bakexpert authentieke specialiteiten uit de Turkse / Anatolische keuken

Meer

Operator

Meer

Operator inpak droge voeding

Meer

Operator Rook- en Droogafdeling

Meer

Bakker

Meer

Technische operator

Meer

Productieoperator Voeding - Vaste Nacht

Meer

Operator sauskeuken 2 ploegen

Meer

Bakker

Meer

Patissier

Meer

Tijdelijke job productiemedewerker voeding

Meer

Verpakkingsverantwoordelijke (Meulebeke)

Meer

Lucrător de producție in domeniul alimentar

Meer

Operator kokerij 3 ploegen

Meer

Productieoperator Voeding - Bereidingen

Meer

Productiemedewerker

Meer

Bakker

Meer

Voorbereider

Meer

Medewerker voeding

Meer

Procesoperator 2 ploegen

Meer

Bereider 2-ploegen

Meer

Machinebedienaar

Meer

Bakker

Meer

Technisch operator Vullijn

Meer

Bakker

Meer

Productiemedewerker

Meer

Operator - 2 ploegen

Meer

Polyvalent en Production – Cuisine

Meer

Operator verpakking - vaste nacht

Meer

Inpakker

Meer

Inpakoperator 2-ploegen - voeding

Meer

Machineoperator kalibratie (2-pl)

Meer

Keukenoperator/Productieoperator - 2 Ploegen

Meer

Machine Operator

Meer

Operator gezocht in 2 ploegen of vaste nacht

Meer

Productieoperator (2 ploegen)

Meer

Productie Lijnoperator (2 Ploegen)

Meer

Operator - Arendonk

Meer

Het laatste nieuws

Ontdek wat er leeft in de voedingssector

Created with Sketch.