Studierichting : Bakkerijtechnieken | Food At Work

Hier verwerf je de competenties voor productie- en productcontrole, kwaliteitszorg, productverbetering, commerciële distributie en leidinggeven in de sector van brood en banket, confiserie, chocolade, pralines, ijs, basisgrondstoffen en afgeleide bakkerijproducten.
Organisatie, productontwikkeling, productie en distributie, controle, kwaliteits- en hygiënebewaking, toegepast wetenschappelijk onderzoek met microbiologische technieken, automatiseringstechnieken en communicatievaardigheid zijn de na te streven doelen.
Je leert in een commerciële omgeving brood- en banketbakkerijproducten bereiden en verkopen.
Het leerpakket Algemene vakken is beperkt. In de Technische vakken / Praktijkvakken leer je:
- grondstoffen en hulpstoffen selecteren de voorraad van grondstoffen/hulpstoffen en tussenproducten inventariseren, de benodigde hoeveelheid grondstoffen/hulpstoffen en tussenproducten berekenen, een grondstoffenanalyse uitvoeren, een grondstoffenonderzoek uitvoeren, een levering controleren, …;
- recepten en producten verbeteren en ontwikkelen nieuwe producten in het bestaande productieproces inschakelen, de haalbaarheid van nieuwe producten onderzoeken, recepten opstellen in functie van een gezonde voeding en voedingsgewoonten, recepten beoordelen en bijsturen;
- productiemethoden en bereidingstechnieken bepalen productiemethoden en bereidingstechnieken indelen en herkennen, machines indelen en herkennen, een productielijn in een concrete situatie herkennen;
- productieprocessen analyseren, begeleiden, bewaken, controleren en bijsturen een stroomschema lezen en begrijpen, een HACCP-plan opstellen voor een bepaald product en uitvoeren;
- bewaring van producten plannen, organiseren en controleren: de voedselveiligheid bewaken, verpakkingsvormen herkennen en gebruiken, een industriële verpakkingslijn in een concrete situatie analyseren, een promotiecampagne voor een concreet product uitwerken, …;
- kwaliteit beoordelen en bewaken de beslissende factor in geconstateerde afwijkingen bepalen, de afwijkingen in producten oplossen, alternatieve oplossingen bij afwijkingen suggereren, een controlelijst voor hygiënebeheersing opstellen, een reinigings- en desinfecteringsplan opstellen en toepassen, …;
- werkorganisatie van medewerkers plannen, controleren en bijsturen knelpunten opsporen en helpen oplossen, taakbeschrijvingen opstellen, informatie verwerken en communiceren;
- op adequate wijze de wettelijke bepalingen en voorschriften naleven werkprocedures invoeren en corrigeren conform de wettelijke eisen of de bedrijfsvoorschriften, normen en toegestane afwijkingen in de warenwetgeving opzoeken, informatie opzoeken over de wettelijke controleorganismen, de wetgeving op etikettering toepassen, ….

Productieoperator grondstoffen (2 ploegen)

Meer

Arbeider dagwerk m/v/x

Meer

Medewerker ijsbereiding

Meer

Bakker

Meer

Lijnverantwoordelijke vaste nacht 21h-5h

Meer

Machine operatoren in 2 ploegen stelsel

Meer

Productiemedewerker

Meer

Bakker - Nachtdienst

Meer

Operator Extrusie

Meer

Operator voeding 2 ploegen

Meer

Medewerker Cutterzaal

Meer

Bachelor/master in voeding voor traineeship

Meer

PRODUCTIE-OPERATOR CHOCOLADE (M / V)

Meer

Operator Productie (2-Ploegen)

Meer

PLOEGCHEF INPAK

Meer

Bakker

Meer

Technisch operator in 2 ploegen

Meer

Medewerk(st)er Cutterhal

Meer

Bakker

Meer

Operator snoepgoed nachtploeg

Meer

Productiemedewerkers / operators machines

Meer

BAKKER twee ploegen

Meer

Bakkersgast/patissier

Meer

Machine-Operator Voeding - 2 ploegen

Meer

PATISSIER - KORTRIJK

Meer

Procesoperator Izegem

Meer

Machine operator

Meer

Productieoperator - 2 ploegen

Meer

Bakker met rijbewijs B

Meer

Operator kook- & bereidingsafdeling

Meer

Operator voeding

Meer

Productiemedewerker (schoolverlaters welkom)

Meer

Gepassioneerd bakkersgast! (m/v/x)

Meer

Meesterbakker

Meer

Lijnoperator

Meer

Operator voeding - koekjes (2 ploegen) - Temse

Meer

Machine operator m/v

Meer

Mélangeur (opérateur) - Roulers

Meer

Opleiding tot operator

Meer

Productiemedewerker voeding €16/u

Meer

Polyvalente productiemedewerker nacht

Meer

Procesoperator voeding 2 PLOEGEN

Meer

Operator

Meer

Productiemedewerker

Meer

AGO TECHNICS: Lijnverantwoordelijke Vaste Nacht

Meer

Lijnverantwoordelijke

Meer

DEEG BEWERKER

Meer

Hulp in Bakkerij ( productie )

Meer

Productiemedewerker Bakkerij (ochtendploeg)

Meer

Operator brouwer - 3 ploegen

Meer

Reinigingsoperator - voedingsindustrie - 2 ploegen

Meer

Patissier

Meer

Operator bottelarij

Meer

Operator voeding

Meer

OPERATOR - DAGUREN

Meer

Truck mechanic

Meer

AGO Technics: Procesoperator volcontinu

Meer

PRODUCTIE OPERATOR

Meer

Gezocht zaagoperator regio DEINZE

Meer

Kwaliteitsoperator

Meer

Procesoperator - voeding

Meer

Productie Operator

Meer

Procesoperator vlokken

Meer

Teamleader Chocolade Productie

Meer

Procesoperator

Meer

Productiemedewerker - regio Halle

Meer

OPERATOR VERPAKKINGSLIJN

Meer

Productie operator

Meer

Operator

Meer

Operator

Meer

Bakker/patissier voltijds

Meer

Bakker - Patissier

Meer

Operator voeding

Meer

Hulp in bakkerij gezocht

Meer

Productie Operator - Weekend

Meer

Inpakoperator nacht in Nazareth

Meer

Bakkerij medewerker - supermarkt

Meer

Bakker

Meer

Machineoperator Inpakafdeling 2 ploegen - Voeding productie

Meer

Werkvoorbereider

Meer

Operator - 2 ploegen

Meer

Operator Snijzaal Voeding

Meer

Logistiek operator - Nacht

Meer

Warehouse operator

Meer

Operator voeding nacht

Meer

Productieoperator Vaste Nacht

Meer

Bakker / Patissier

Meer

Bakker

Meer

Operator Waterzuivering

Meer

Operator

Meer

PATISSIER

Meer

Inpak operator

Meer

MENGOPERATOR

Meer

Full-time bakker nachtpost

Meer

Sorteermedewerker

Meer

Operator 2 ploegen

Meer

Inpakker

Meer

TECHNIEKER

Meer

Productiemedewerker operator 3 ploegen/weekend

Meer

Voedingsoperator nacht

Meer

Het laatste nieuws

Ontdek wat er leeft in de voedingssector

Created with Sketch.