Duurzaam waterbeheer: een verantwoordelijkheid van ons allemaal
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
Je browser is niet meer ondersteund
De houdbaarheidsdatum van je browser is overschreden. Als je een eerdere versie dan Internet Explorer 11 gebruikt, ondervind je mogelijk geen optimale surfervaring op onze website.
Ik neem het risico en ik ga verder met mijn huidige browser
Deze studierichting leidt je op als ambachtelijk of industriële slager.
Het is een ruime opleiding in de breed opgevatte vleessector.
Het aantal algemene vakken is beperkt.
In de 3de graad leer je vers vlees uitbenen maar vooral versnijden en in porties verdelen.
Je leert verschillende verkoopsklare gerechten en fijne vleeswaren maken.
Daarnaast komen het versnijden, verwerken en bereiden van wild en gevogelte en lever- en bloedbereidingen aan bod.
Ook het bereiden van fijnkostproducten en het samenstellen van koude buffetten wordt ingeoefend.
Je leert je hoe je je producten het best bewaart, verpakt en mooi presenteert in de toonbank.
Ook de inrichting en uitrusting van werkplaats en winkel, vereenvoudigd boekhouden, vestigingsproblemen, rechten en plichten van de handelaar, werkorganisatie en bedrijfsbeheer komen aan bod.
Je krijgt inzicht in de verkoop van gerechten en leert de regelgeving rond milieu en gezondheid, veiligheid en hygiëne grondig kennen.
Je kennis en vaardigheden pas je toe en train je tijdens praktijkoefeningen en stages in slagerijen of in de vleesindustrie.
Je leert snel en efficiënt werken en problemen oplossen als ze zich voordoen.
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
“GOEDE KWALITEIT GEEFT VEEL VOLDOENING.”
Meer
“ASSISTEREN EN LEREN ZODAT IK VERDER KAN GROEIEN.”
Meer
“IK STA AAN DE BASIS VAN HET HELE PROCES.”
Meer
“IK KIES DE BESTE STUKKEN UIT.”
Meer
“IK BEN DE MOTOR VAN DE PRODUCTIELIJN.”
Meer
“IK BEN EEN VEELZIJDIGE KAMELEON.”
Meer
“IK WERK GRAAG MET MIJN HANDEN.”
Meer
Ontdek wat er leeft in de voedingssector
425 dagen geleden
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
526 dagen geleden
De meerderheid van de Belgen wil graag meer bewegen en evenwichtiger eten. De reden om het niet te doen? Tijdsgebrek. En dat terwijl een gezonde levensstijl je net tijd oplevert: zes extra levensjaren, om precies te zijn. Deze snelle tips zetten je alvast op het juiste spoor.
626 dagen geleden
Duurzaam ondernemen is voor bakkerijbedrijf Copains Group uit La Louvière even essentieel als bloem voor brood. Niet alleen op milieuvlak, want ook het welzijn van de medewerkers is topprioriteit. Zo kwamen er innovatieve oplossingen voor fysieke klachten in samenwerking met de werknemers, én met steun van het Loopbaanfonds. Celine Martin, Plant Manager, licht toe hoe het bakkerijbedrijf (letterijk) de last op de werkvloer heeft verlicht.