Duurzaam waterbeheer: een verantwoordelijkheid van ons allemaal
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
Je browser is niet meer ondersteund
De houdbaarheidsdatum van je browser is overschreden. Als je een eerdere versie dan Internet Explorer 11 gebruikt, ondervind je mogelijk geen optimale surfervaring op onze website.
Ik neem het risico en ik ga verder met mijn huidige browser
Deze veelzijdige richting is zeer praktijkgericht. Je krijgt slechts weinig algemeen vormende vakken.
Bijzonder veel aandacht gaat naar de regelgeving over gezondheid, veiligheid, hygiëne en milieu.
Later kan je zowel terecht in ambachtelijke en industriële bakkerijen, als in de sector van de chocoladeverwerking of ijsbereiding….
Dankzij de vele praktijkuren kan je op het einde van de 3de graad zelfstandig verschillende soorten brood, harde en zachte broodjes, gebak en taarten bakken.
Ook ijs-, chocoladebereiding en het bewerken van suikerwerk en marsepein heb je in de vingers.
Bovendien leer je je eindproducten creatief decoreren en passend garneren.
Tijdens je stages leer je het reilen en zeilen in de banketbakkerij efficiënt organiseren, de winkelverkoop voorbereiden en verzorgde en smakelijke afgewerkte producten leveren.
Je leert over commerciële bedrijfsvoering, kostprijsberekening, voorraadbeheer, automatisering, eenvoudig boekhouden…
In deze richting besteed je heel wat geld aan de aankoop van beroepsmateriaal en -kledij. Dat is echter geen verloren geld: meestal kan alles later nog gebruikt worden.
Een allergie aan bepaalde grondstoffen kan een tegenindicatie zijn voor deze opleiding.
Hou er ook rekening mee dat je in deze beroepssector 's morgens vroeg begint te werken en ook in het weekend.
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
“MIJN BROOD OP DE PLANK.”
Meer
“ELKE DAG LEKKERNIJEN IN MIJN HANDEN.”
Meer
“IK BEN DE MOTOR VAN DE PRODUCTIELIJN.”
Meer
“IK BEN EEN VEELZIJDIGE KAMELEON.”
Meer
“IK WERK GRAAG MET MIJN HANDEN.”
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Ontdek wat er leeft in de voedingssector
425 dagen geleden
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
526 dagen geleden
De meerderheid van de Belgen wil graag meer bewegen en evenwichtiger eten. De reden om het niet te doen? Tijdsgebrek. En dat terwijl een gezonde levensstijl je net tijd oplevert: zes extra levensjaren, om precies te zijn. Deze snelle tips zetten je alvast op het juiste spoor.
626 dagen geleden
Duurzaam ondernemen is voor bakkerijbedrijf Copains Group uit La Louvière even essentieel als bloem voor brood. Niet alleen op milieuvlak, want ook het welzijn van de medewerkers is topprioriteit. Zo kwamen er innovatieve oplossingen voor fysieke klachten in samenwerking met de werknemers, én met steun van het Loopbaanfonds. Celine Martin, Plant Manager, licht toe hoe het bakkerijbedrijf (letterijk) de last op de werkvloer heeft verlicht.