Jobprofiel : Milieucoördinator | Food At Work

Kritische geest

We worden ons steeds bewuster van het klimaat. Dan is het logisch dat hier ook op bedrijfsniveau aandacht aan wordt besteed. Het is mijn job om er met een kritisch oog op toe te zien dat de procedures en regels op vlak van milieu, hygiëne, kwaliteit en veiligheid correct worden toegepast. 

Ook is het mijn taak om mijn collega’s bewust te maken van de interne reglementen, veiligheid op het werk, arbeidsomstandigheden en bescherming van het leefmilieu. Ik haal er veel voldoening uit omdat ik echt het gevoel heb dat ik het milieu en het leven op het werk een beetje beter maak.

Handige probleemoplosser

Het spreekt voor zich dat ik steeds kwaliteitsgericht te werk ga. Dat geldt ook voor mijn administratieve taken. Rapporten en analyses moeten correct worden verwerkt en bij de juiste mensen terecht komen. Ook stel ik op basis van mijn bevindingen regelmatig verbeteringen voor. Daarnaast moet ik met een gepaste oplossing kunnen komen wanneer er zich een probleem voordoet. 

Het is ook belangrijk om een beetje handig te zijn. Zo verleen ik soms technische ondersteuning aan de afdelingen productie. wHet beste blijft natuurlijk om problemen te voorkomen. Als alles goed gaat en het milieu zo min mogelijk belast wordt, ben ik tevreden. 

Mijn studies

Ik heb een professionele bachelor Agro- en Biotechnologie: Biotechnologie gevolgd. Ook via tal van andere opleidingen kan je in aanmerking komen voor de job van milieucoördinator.

Milieucoördinator in het kort

  • Analytische geest
  • Kritische geest
  • Planner
  • Technisch profiel
  • Administratieve vaardigheden