Studierichting : Bakkersgast | Food At Work

Deze opleiding wil je leren ondersteunende bakkerstaken uitvoeren. 
Algemeen: Je leert:

  • het voorkomen verzorgen,
  • voor de hygiëne en het onderhoud zorgen,
  • werkzaamheden in de bakkerij voorbereiden,
  • gereedschappen gebruiken en machines bedienen,
  • de kwaliteit van de werkzaamheden bewaken,
  • taken veilig en hygiënisch uitvoeren,
  • in team werken.

    Met voorschriften inzake kwaliteit, welzijn, veiligheid en milieu omgaan, vooral
  • afval en restproducten sorteren en verwijderen,
  • speciale werkkledij dragen.

Bakkerij: Je leert:

  • producten en grondstoffen herkennen,
  • grondstoffen, hulpgrondstoffen, halffabrikaten en afgewerkte producten bewaren,
  • vullingen bereiden.

Broodbakkerorganisatie: Je leert een werkplan voor een broodbakker opstellen en uitvoeren.

Brood: Je leert:

  • brooddegen bereiden en voor het bakken klaarmaken,
  • zorg dragen voor een correct rijsproces, 
  • brood afbakken,
  • nabewerking van brood uitvoeren.

Boter-, vet- en soezendeeg: Je leert:

  • boter-, vet-, en soezendegen bereiden, voor het bakken klaarmaken en afbakken,
  • producten afwerken.

Beslagen en cakes: Je leert:

  • kooksuikers bereiden,
  • beslagen en cakebeslag bereiden, voor het bakken klaarmaken en afbakken,
  • producten afwerken.

Bladerdeeg en hartige bereidingen: Je leert:

  • degen bereiden, voor het bakken klaarmaken en afbakken,
  • zorg dragen voor een correct rijsproces,
  • producten afwerken.

Taarten en vlaaien: Je leert taarten en vlaaien bereiden.

Het laatste nieuws

Ontdek wat er leeft in de voedingssector

Created with Sketch.