Duurzaam waterbeheer: een verantwoordelijkheid van ons allemaal
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
Je browser is niet meer ondersteund
De houdbaarheidsdatum van je browser is overschreden. Als je een eerdere versie dan Internet Explorer 11 gebruikt, ondervind je mogelijk geen optimale surfervaring op onze website.
Ik neem het risico en ik ga verder met mijn huidige browser
Deze richting heeft als doelstelling bekwame vakmensen te vormen.
Naast de technologie van de grondstoffen, de technieken, de werkmethodes en -middelen, de apparatuur en de actualiteit in verband met het beroep, gaat heel wat aandacht uit naar bedrijfsvoering en -beheer.
De afgestudeerde moet immers als werkgever, als zelfstandige en als werknemer kunnen functioneren.
Naast de traditionele zelfstandige ambachtelijke slagerijen nemen de industriële slagerijen uitsnijderij, vleeswarenindustrie en distributie een steeds groter marktsegment in.
Vroeger was men opgeleid voor een zelfstandig beroep.
Nu dient men er rekening mee te houden dat afgestudeerden andere functies opnemen in grote bedrijven.
In de ambachtelijke slagerij vindt niet alleen de productie plaats maar ook de verkoop in eigen beheer.
De vleeswarenindustrie en -distributie is meer geautomatiseerd en heeft een andere productie.
Wie in deze slagerijen tewerkgesteld is, werkt meer met machines en staat meestal slechts voor een deelaspect van de vleesverwerking in.
Naast theoretisch-technische en praktische vaardigheden zijn sociaal-communicatieve, commerciële en leidinggevende vaardigheden belangrijk.
De kennis van de tweede graad wordt uitgediept en uitgebreid met kennis van methodes en technieken, producten en productieprocessen, voedingswetenschappen, bedrijfsorganisatie, automatisering, milieu- en energiebeheer, veiligheid en hygiëne, marketing …, dit alles in verband met vleeswaren, verkoopsklare gerechten, panklare gerechten, vers vleesbereidingen en meeneemmaaltijden.
Wat aan bod komt in slagerijtechnologie, toegepaste economie, toegepaste wetenschappen staat in voortdurende wisselwerking met de toepassingen in praktijk.
De stages bij een zelfstandige ambachtelijke slager of in de slagerijafdeling van een distributiebedrijf zijn een inleiding in de beroepenwereld waar leerlingen de arbeidsomstandigheden en -voorwaarden leren ervaren.
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
“GOEDE KWALITEIT GEEFT VEEL VOLDOENING.”
Meer
“IK STA AAN DE BASIS VAN HET HELE PROCES.”
Meer
“IK KIES DE BESTE STUKKEN UIT.”
Meer
“IK BEN DE MOTOR VAN DE PRODUCTIELIJN.”
Meer
“IK BEN EEN VEELZIJDIGE KAMELEON.”
Meer
“ASSISTEREN EN LEREN ZODAT IK VERDER KAN GROEIEN.”
Meer
“IK WERK GRAAG MET MIJN HANDEN.”
Meer
Ontdek wat er leeft in de voedingssector
395 dagen geleden
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
496 dagen geleden
De meerderheid van de Belgen wil graag meer bewegen en evenwichtiger eten. De reden om het niet te doen? Tijdsgebrek. En dat terwijl een gezonde levensstijl je net tijd oplevert: zes extra levensjaren, om precies te zijn. Deze snelle tips zetten je alvast op het juiste spoor.
596 dagen geleden
Duurzaam ondernemen is voor bakkerijbedrijf Copains Group uit La Louvière even essentieel als bloem voor brood. Niet alleen op milieuvlak, want ook het welzijn van de medewerkers is topprioriteit. Zo kwamen er innovatieve oplossingen voor fysieke klachten in samenwerking met de werknemers, én met steun van het Loopbaanfonds. Celine Martin, Plant Manager, licht toe hoe het bakkerijbedrijf (letterijk) de last op de werkvloer heeft verlicht.