Deze opleiding wil je leren ondersteunende bakkerstaken uitvoeren.
Algemeen: Je leert:
- het voorkomen verzorgen,
- voor de hygiëne en het onderhoud zorgen,
- werkzaamheden in de bakkerij voorbereiden,
- gereedschappen gebruiken en machines bedienen,
- de kwaliteit van de werkzaamheden bewaken,
- taken veilig en hygiënisch uitvoeren,
- in team werken,
Met voorschriften inzake kwaliteit, welzijn, veiligheid en milieu omgaan, vooral
- afval en restproducten sorteren en verwijderen,
- speciale werkkledij dragen.
Bakkerij: Je leert:
- producten en grondstoffen herkennen,
- grondstoffen, hulpgrondstoffen, halffabrikaten en afgewerkte producten bewaren,
- vullingen bereiden.
Broodbakkerorganisatie: Je leert een werkplan voor een broodbakker opstellen en uitvoeren.
Brood: Je leert:
- brooddegen bereiden en voor het bakken klaarmaken,
- zorg dragen voor een correct rijsproces,
- brood afbakken,
- nabewerking van brood uitvoeren.
Boter-, vet- en soezendeeg: Je leert:
- boter-, vet-, en soezendegen bereiden, voor het bakken klaarmaken en afbakken,
- producten afwerken.
Beslagen en cakes: Je leert:
- kooksuikers bereiden,
- beslagen en cakebeslag bereiden, voor het bakken klaarmaken en afbakken,
- producten afwerken.
Bladerdeeg en hartige bereidingen: Je leert:
- degen bereiden, voor het bakken klaarmaken en afbakken,
- zorg dragen voor een correct rijsproces,
- producten afwerken.
Taarten en vlaaien: Je leert taarten en vlaaien bereiden.