Jobprofiel : R&D medewerker / verantwoordelijke | Food At Work
/

Kritisch, analytisch en sterk in communicatie

Om aan de hoge verwachtingen van de consument te kunnen voldoen, is het voor een voedingsproducent essentieel om vernieuwend te blijven. Als medewerker van het Research & Development-team help ik aan de hand van onderzoek bestaande producten of processen te optimaliseren, maar spendeer ik ook een aardig deel van mijn tijd aan de ontwikkeling van nieuwe creaties. Daarom voel ik me soms een beetje zoals een uitvinder.

We moeten kort op de bal spelen en daardoor heb ik best een uiteenlopend en veranderend takenpakket. In ons laboratorium onderzoek ik afgenomen stalen, grondstoffen, afgewerkte producten en nieuwe materie. Deze onderwerp ik dan aan nauwkeurige studies. Nadien analyseer ik de resultaten en maak ik rapporten op met mijn bevindingen waaruit dan verbeterde of nieuwe producten kunnen voortvloeien. Leuk is dat ik zelf steeds nieuwe dingen blijf bijleren.

Geboren probleemoplosser

Het spreekt voor zich dat ik steeds kwaliteitsgericht te werk ga. Dat geldt ook voor mijn administratieve taken. De resultaten van metingen en analyses moeten immers correct worden verwerkt en bij de juiste mensen terecht komen. Tijdens het volledige proces is het belangrijk om alle veiligheidsreglementen goed op te volgen.  

Ik krijg vaak de vrijheid om mijn eigen ding te doen, maar denk altijd mee met mijn team in functie van het bedrijf. Je moet dus wel een teamspeler zijn, want samen kom je toch tot de beste bevindingen. Ik hou ervan om dingen te verbeteren. Zeker wanneer iets niet loopt zoals het moet. Er stap voor stap voor zorgen dat we alles terug op de rails krijgen, daar word ik blij van. Doordat ik ook nog doorgroeimogelijkheden heb, ben ik altijd gemotiveerd om mijzelf verder te blijven ontwikkelen, net als onze producten. 

Mijn studies

Ik heb een academische bachelor Ingenieurswetenschappen: Chemie en Materialen gevolgd. Ook via tal van andere opleidingen kan je terechtkomen in het Research & Development team.

R&D-medewerker / productontwikkelaar

  • Analytische geest
  • Kritische geest
  • Planner
  • Teamspeler
  • Technisch profiel
  • Creatief

 

R&D medewerker / verantwoordelijke getuigenissen