Agro- en biotechnologie is een praktijkgerichte opleiding.
Het programma bestaat uit een mix van:
wetenschappelijke vakken chemie, moleculaire biologie, cyto-en histologie, immunologie, in vitro technieken, genetica, integrale kwaliteitszorg, Biochemie, labomanagement, milieuwetenschappen, milieutechnologie, procestechnologie, voedingsleer, microbiologie, dierkunde, ….
- algemeen vormende vakken informatica, communicatievaardigheden, wetgeving, bedrijfseconomie.
- talrijke oefen-, labo- en praktijksessies.

In alle organiserende hogescholen kies je vanaf het eerste jaar een afstudeerrichting. Afhankelijk van de hogeschool worden keuzetrajecten georganiseerd. Info vind je onderaan deze pagina.

Voor wie?
Specifieke voorkennis uit het secundair is niet nodig.
De meeste vakken beginnen vanaf nul. Een stevige basis voor chemie is wel meegenomen. 

Het laatste nieuws

Ontdek wat er leeft in de voedingssector

Nieuws

95 dagen geleden

Bio groeit: aantal bedrijven stijgt én 15% meer verkoop

Er zijn steeds meer biobedrijven in ons land en ook de verkoop van biologische producten is de jongste tien jaar fors gestegen. In 2009 besteedden de Belgen 288 miljoen euro aan bioproducten: voeding (vers, diepvries en kruidenierswaren), dranken, drogisterijproducten en non-food. Afgelopen jaar ging het om 760 miljoen, 15 procent meer dan het jaar voordien. Dat blijkt uit een onderzoek van GfK in opdracht van VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing), dat de aankopen van 5.000 Belgische gezinnen opvolgde.

Nieuws

95 dagen geleden

De Belgische vleeswarensector ademt passie en vakmanschap

In combinatie met de sector van het vers vlees vormt de vleesverwerking veruit de grootste tak van de Belgische voedingsindustrie. Fenavian, de Federatie van de vleeswarenproducenten vertegenwoordigt maar liefst 180 Belgische vleesverwerkende bedrijven, meestal kmo’s. Samen hebben zij jaarlijks een omzet van 2 miljard euro en stellen ze 6.000 personen te werk. Onze partner Fevia sprak met Anneleen Vandewynckel, secretaris-generaal van Fenavian over het heden én de toekomst.

Nieuws

95 dagen geleden

Technieker knelpuntberoep? “Veel voldoening als ik het kan oplossen”

Tal van voedingsbedrijven zijn op zoek naar een (onderhouds)technieker. Nochtans is het een levensbelangrijk beroep binnen ieder industrieel bedrijf. Enkel dankzij een goede onderhoudspreventie en gerichte ingrepen kan een vlotte productie worden gegarandeerd. Benieuwd naar wat zo’n technieker allemaal doet? Wij spraken met Nick, technieker bij Puratos en Dimitri, electricien en onderhoudstechnieker bij Manna Sauzen.

Created with Sketch.