Studierichting : Technicus in fermentatieprocessen - Wijnen | Food At Work

Deze opleiding geeft je inzicht in de druiventeelt en de productiestappen om wijn te maken.
Je leert advies geven bij de keuze van grondstoffen, technieken en apparatuur.
We koppelen de degustatie vooral aan de smaakontleding, de geografische herkomst en het productieproces van deze wijnen. Als 
wijnexpert leer je een gefundeerd oordeel vellen over een wijn.
We maken natuurlijk ook zelf wijnen, waarvan we verschillende eigenschappen in het labo onderzoeken.

De afgestudeerden kunnen gaan werken in wijnhandels en alle grote bedrijven waar wijn geproefd, onderzocht en verkocht wordt.
Ze kunnen ook thuis wijnen maken, opvolgen en eventueel bijsturen.

Het laatste nieuws

Ontdek wat er leeft in de voedingssector

Nieuws

22 dagen geleden

Twee genomineerde voedingsbedrijven voor export award

Twee bedrijven uit de voedingsindustrie zijn kanshebber om in de prijzen te vallen bij de ‘Leeuw van de Export’, een award show van Flanders Investment and Trade (FIT). Onze sector exporteert jaarlijks ongeveer 24 miljard euro. Dat is 50% van de volledige omzet. Belgisch bier en chocolade zijn razend populaire exportproducten, maar we hebben nog zoveel meer te bieden. Wist je dat we ook wereldleider zijn op vlak van diepvriesgroenten en aardappelproducten? De genomineerden voor de FIT-award komen zelfs uit geen enkele van deze voorgenoemde categorieën. De kanshebbers zijn koekjesproducent Corthouts met Biskids in de categorie ‘bedrijven met maximaal 49 medewerkers’ en Kipco – Damaco, een kipverwerkingsbedrijf in de categorie ‘bedrijven met 50 of meer medewerkers’. Wij zijn alvast trots en vertellen je graag wat meer over deze twee succesvolle bedrijven.

Nieuws

120 dagen geleden

Marijke is gebeten door de voedingsindustrie

Bij Food At Work geloven we een sterk in continu blijven leren. Marijke was eerst aan de slag als kwaliteitsmedewerker bij een champignonverwerker. Daar geraakte ze gebeten door de voedingssector. Ze had de smaak zo hard te pakken, dat ze besloot zich verder te vormen. Ondertussen zit ze in haar tweede jaar bachelor Agro- en Biotechnologie. Een heel mooi verhaal, maar eigenlijk had ze eerst een andere toekomst voor ogen. Wij spraken met Marijke om meer te weten te komen.

Nieuws

259 dagen geleden

Jong én ambitieus in de voedingssector: ‘ik voel weinig druk en veel waardering’

Nele Callebaut is 32 jaar, mama, en mag zichzelf Commercial Supply Chain Manager noemen bij Ferrero. Ze leidt momenteel een team van 7 mensen en staat op het punt uit te breiden, want ‘er staan twee vacatures open’.

Created with Sketch.