Je gaat een overeenkomst alternerende opleiding aan en leert:
- verschillende soorten gistdegen broden, zachte en harde luxe, taarten, gerezen bladerdeegproducten, gezondheidsgerelateerde producten, … bereiden
- verschillende soorten degen en beslagen vet-, kook- en bladerdeegproducten, producten van beslagen, producten met beslagen, gezondheidsgerelateerde producten, … bereiden om ze te verwerken, te bakken, af te werken, te bewaren en te verpakken volgens de voorschriften van de voedselveiligheid
- de brood- en banketbakkerijproducten uitstallen en verkopen
- een banketbakkerij organiseren
Deze duale opleiding is gebaseerd op de
- Beroepskwalificatie bakker, niveau 4
- Beroepskwalificatie banketbakker, niveau 4
Meer dan de helft van je graadsopleiding breng je door op je reële werkplek: gemiddeld minstens 20u/week op jaarbasis.
Voor elke duale opleiding bestaat er 1 standaardtraject. Hierin staat gedetailleerd wat jij moet leren. Open het tabblad Lessen, om het te raadplegen.
|
Voor deze duale opleiding kan de school een aanloopfase organiseren. Deze is bedoeld voor leerlingen die arbeidsbereid zijn maar nog niet arbeidsrijp. Tijdens de aanloopfase word je voorbereid op de instap in duaal leren. Er wordt een individueel traject voor jou uitgewerkt. De duur en de inhoud van de aanloopfase liggen bijgevolg niet vast.
Voor deelname aan de aanloopfase moet je van de klassenraad, na screening, het bindend advies: ‘Aanloopfase’ krijgen.
Meer info op school.
Bron: https://www.duaalleren.vlaanderen/