Studierichting : Chemie: | Food At Work

Chemie bestudeert de bouw en de wisselwerking van alle materie in het heelal, zowel van de levende materie mensen, dieren, planten als van de niet-levende materie gesteenten. Ze bestudeert de stof in al haar vormen: mineralen, geneesmiddelen, kunststoffen, voedingsproducten, constructiematerialen enz.

Kiezen voor deze studierichting betekent dat je een stevige basiskennis en belangstelling hebt voor positieve wetenschappen.

De nadruk in het 1e bachelorjaar ligt op een brede vorming waarin de vakken chemie, natuurkunde, wiskunde, geologie en biowetenschappen aan bod komen. Deze breed wetenschappelijke basis is nodig om het tweede jaar bachelor aan te vatten, waarin de meer chemiespecifieke vakken, zoals theoretische, anorganische, fysische, organische en analytische chemie aan bod komen alsook de biochemie.

De opbouw van het programma en de keuzemogelijkheden verschillen per universiteit. Meestal is het 1e jaar wel gemeenschappelijk. Afhankelijk van de universiteit worden keuzetrajecten georganiseerd.

Voor wie?

Interesse en aanleg voor chemie, maar ook voor andere exacte wetenschappen, zijn de belangrijkste vereisten. Een zekere handigheid en nauwkeurig kunnen werken komen goed van pas, zeker bij werk in het laboratorium. Besef dat het aantal uren dat je in een laboratorium doorbrengt een groot deel van je studietijd zal innemen.

De cursussen starten vanaf nul. De leerstof begint met een herhaling van wat in het secundair onderwijs reeds gegeven werd, maar de benadering gebeurt vanuit een ander oogpunt: begrijpen, opbouwen en toepassen is belangrijker dan iets kennen.

De universiteiten organiseren voor kandidaat-studenten een starttoets. Deelname is niet verplicht en gratis. Als je wil deelnemen moet je je vooraf inschrijven. 

QA Engineer

Meer

HSE OFFICER (preventieadviseur)

Meer

Kwaliteitsmedewerker

Meer

Production Supervisor

Meer

Kwaliteitsverantwoordelijke

Meer

Quality engineer

Meer

Unit Manager

Meer

Lijnverantwoordelijke

Meer

Quality Manager

Meer

QC Technician

Meer

QA Officer

Meer

HSE Medewerker

Meer

Projectingenieur

Meer

Laborant scheikunde (vaste nacht)

Meer

Quality Controller

Meer

HSE Manager

Meer

QC Expert

Meer

R&D Support Specialist

Meer

Afdelingsverantwoordelijke Productie 2 ploegen

Meer

Hygiëne Manager Global

Meer

Process Quality Coördinator

Meer

Group Reliability Lead

Meer

Technical Quality Assistant

Meer

Compliance Officer Productontwikkeling

Meer

Verantwoordelijke nutsvoorzieningen en zuiveringsinstallatie

Meer

Potato Expert

Meer

Preventieadviseur niveau 2

Meer

Quality Controller

Meer

Laborant (2-ploegen)

Meer

Production Manager - Oostakker

Meer

SHE Manager

Meer

Kwaliteitsmedewerker - Labo

Meer

Research Manager Downstream Processing

Meer

Unit Manager

Meer

Operator processing - Laborant 3 ploegen

Meer

Afdelingsverantwoordelijke Productie

Meer

Preventieadviseur

Meer

Quality Manager

Meer

Project Engineer: E&I

Meer

Production Supervisor

Meer

Laborant scheikunde (2 ploegen)

Meer

Specificatie Beheerder

Meer

Pest Control Assistant

Meer

Kwaliteitsmedewerker - QA CPS Processing

Meer

Productiemanager

Meer

HSE-manager met bedrijfswagen

Meer

R&D Medewerker

Meer

Quality Controller

Meer

QA Assistant

Meer

HSE Manager

Meer

Labo Analist

Meer

Quality Assurance Assistant

Meer

Kwaliteitsmedewerker

Meer

Kwaliteitsmedewerker Voeding (M,V,X)

Meer

Quality Manager Food - Kwaliteitsverantwoordelijke voeding

Meer

SHE engineer / Preventieadviseur

Meer

Laborant(e)

Meer

Teamleader- Chipsfabriek - Volcontinu

Meer

Puratos Graduate Traineeship - Engineering

Meer

Productieverantwoordelijke

Meer

Meer

R&D Product Expert

Meer

Kwaliteitsmedewerker

Meer

Contrôleur Qualité (H/F/X) (H/F/X)

Meer

Controleur qualité (H/F/X) (H/F/X)

Meer

Responsable qualité (H/F/X) (H/F/X)

Meer

Contrôleur de qualité (H/F/X) (H/F/X)

Meer

Strategisch Adviseur Voedselbeleid & Export – Belgische Zuivelindustrie

Meer

Het laatste nieuws

Ontdek wat er leeft in de voedingssector

Created with Sketch.