Nieuws : Snelle, artisanale recepten voor een geslaagd feestmenu (voor 6 personen) | Food At Work

Iets bijzonders op tafel zetten zonder beroep te doen op de voedingsindustrie? Dat kan! Dit feestelijk menu biedt de perfecte uitkomst zodat je jouw gasten kan trakteren op een onvergetelijke (smaak)beleving.

Voorgerecht om van te watertanden: het succesrecept

Eén van de meest gegeerde warme voorgerechten is en blijft de kroket met de onvolprezen noordzeegarnalen. Vergezeld van een fris slaatje is dit een ideale en lichte proloog op de smaakparade die volgt. Voor dit gerechtje begin je best tijdig met de voorbereidingen. 

Benodigdheden: 

  • 1 vlot vervoersmiddel
  • 1 kustlijn 
  • 1 schepnet
  • 1 hakmolen
  • 1 vel bakpapier
  • 1 zeef
  • 1 blender
  • 1 friteuse met olie

Ingrediënten:

  • ongepelde grijze noordzeegarnalen 1 kg
  • selder 2 stengels
  • wortel 1
  • ui 1
  • tijm 3 takjes
  • laurier 3 blaadjes
  • cognac (zelfgestookt)
  • tomatenpuree (zelfgemaakte en geconcentreerd) 140 g
  • gezeefde bloem 300 g
  • boter 250 g
  • melk 1 liter
  • room 2,5 deciliter
  • gelatine 2 blaadjes
  • olijfolie scheutjes
  • peper & zout
  • plantaardige olie scheutjes
  • droog brood enkele sneetjes
  • partjes citroenen 
  • enkele takjes krulpeterselie

Voorbereiding: 

  • Graag citroenen bij je garnaalkroketjes? Begin dan circa vijf jaar vooraf met het planten van je boom. Plaats de pot bij voorkeur op een plaats met veel zonlicht.
  • Zaai minimum 1 jaar vooraf zowel de wortelen, uien, tijm, laurier, tomaten als de peterselie. 
  • Bak vijf dagen voor het geplande festijn een brood en laat rustig drogen.
  • Begeef je vervolgens op efficiënte wijze richting Noordzee. Keuze van kustgemeente is vrij. Vis met het schepnetje 1 kg garnalen uit de zee.
  • Stop (idealiter op de terugweg) bij enkele hoeves voor verse boter, bloem en eieren. 
  • Concludeer dat je zonder voedingsindustrie op je honger blijft zitten.

 

De voedingsindustrie als onmisbaar ingrediënt

“Zonder deze sector zouden we zijn blijven haperen bij jacht en visvangst.”

Kortom, zonder voedingsindustrie zou het nagenoeg onmogelijk zijn om iets op een bord te toveren dat zowel gevarieerd als smaakvol is. En toch lijkt het vanzelfsprekend dat we ons kunnen laven aan de hoorn des overvloeds. Het mag dus geen verrassing zijn dat de voedingsindustrie de grootste industriële sector van ons land is — ondanks dat deze vaak achter de schermen fungeert.

Traditie versus innovatie: de nood aan technische profielen is alomtegenwoordig

“De honger naar nieuwe ontwikkelingen is groot: we stellen onze aanpak voortdurend in vraag.”

Er wordt voortdurend onderzocht hoe o.a. de productie geoptimaliseerd kan worden door de introductie van nieuwe instrumenten of machines. Hierdoor heeft deze sector bijna dagelijks nood aan nieuwe medewerkers met een technisch profiel. 

Ben je technicus, onderhoudstechnieker of wil je aan de slag als productiemedewerker of productieoperator? Kijk dan zeker wat onze sector je te bieden heeft!

De voedingssector heeft dagelijks meer dan 1500 uitdagende vacatures en werft wekelijks tientallen mensen aan.

Moderne voedingsbedrijven zijn hoogtechnologische productiebedrijven. Dat betekent dat zowel hoog- als kortgeschoolden een belangrijke bijdrage kunnen leveren. 

“De diversiteit aan taken en functies is eindeloos. Iedereen kan in deze sector aan de slag.”

Ben je technisch aangelegd? Werk je liever met je handen? Zijn onderzoek en ontwikkeling jouw ding? Ontdek de vele mogelijkheden in de voedingssector hier of bezoek onze vacaturepagina. Zo kan je je nieuwe job meteen vieren met een feestmenu waar geen onhaalbare voorbereiding aan voorafgaat.