Studierichting : Biowetenschappen: | Food At Work

De opleidingen in de biowetenschappen industrieel ingenieur richten zich op de toepassing van bio-, natuur- en technologische wetenschappen in plantaardige en/of dierlijke productieprocessen of bij de productie van voedingsmiddelen. De opleiding wordt gekenmerkt door een brede interesse voor plantaardige en dierlijke productie, verwerking van agrarische producten en milieubeheer, gestoeld op een brede wetenschappelijke vorming.

Naast het theoretisch luik wordt al vanaf de eerste bachelor een groot aantal uren besteed aan toepassingen en laboratoriumoefeningen, wat later wordt aangevuld met contacten met het werkveld. In het 1e jaar ligt de klemtoon op exacte wetenschappen als wiskunde, fysica en chemie. De biologische vakken anatomie en fysiologie van plant en dier krijgen ook bijzondere aandacht. In het 2e jaar komen daar o.a. nog biochemie, genetica, bodemkunde en microbiologie als belangrijke vakken bij.

Voor wie?

Het spreekt voor zich dat een uitgesproken interesse voor wiskunde en wetenschappen onontbeerlijk is voor al wie een ingenieursstudie wil aanvatten. Een voorkennis van minstens 4 uur wiskunde per week in het secundair wordt ten sterkste aangeraden. Een specifieke voorkennis van opleidingsonderdelen zoals mechanica, elektriciteit en chemie is niet noodzakelijk.

De universiteiten organiseren voor kandidaat-studenten een starttoets. Deelname is verplicht. Je moet je wel vooraf inschrijven!

Het laatste nieuws

Ontdek wat er leeft in de voedingssector

Created with Sketch.