Duurzaam waterbeheer: een verantwoordelijkheid van ons allemaal
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
Je browser is niet meer ondersteund
De houdbaarheidsdatum van je browser is overschreden. Als je een eerdere versie dan Internet Explorer 11 gebruikt, ondervind je mogelijk geen optimale surfervaring op onze website.
Ik neem het risico en ik ga verder met mijn huidige browser
Je krijgt een sterke basis chemie, met focus op de biochemische processen in het menselijk lichaam en onze voeding.
De opleiding is een praktijkgerichte studie met een wetenschappelijke onderbouwing. Zo staan er op jouw lesprogramma vakken als organische en anorganische chemie, analytische, beschrijvende, bio- en fysicochemie. Je krijgt ook andere wetenschappelijke vakken als toegepaste fysica, wiskunde, statistiek, informatica, biologie, microbiologie en rapportering. Theoretische kennis zet je om in de praktijk tijdens de laboratoriumoefeningen. Meer dan de helft van je studie zal je spenderen in het labo, waarbij ook veel aandacht gaat naar het belang van veiligheid, gezondheid en milieubewustzijn.
Afhankelijk van de hogeschool kies je al bij de start of pas na een gemeenschappelijk eerste jaar voor een afstudeerrichting.
Kies je voor de afstudeerrichting Biochemie, dan verdiep je je in de link tussen chemie en biologie. De biochemische processen in het menselijk lichaam en in onze voeding staan centraal. Je krijgt dan heel wat lessen rond biochemie, moleculaire biologie, enzymologie, microbiologie, voedingschemie, immunologie en gentechnologie.
Doorheen de opleiding vormen projectwerk, stages, seminaries en een aan de praktijk gelinkt eindwerk een belangrijk deel van het programma.
En wil je naar het buitenland? Dan is er een groot aanbod aan internationale stageplekken.
Is deze opleiding iets voor jou?
Je bent geboeid door chemische processen en je zoekt een praktisch-wetenschappelijke opleiding, met de focus op biochemie. Nauwkeurig en ordelijk werken, met oog voor milieu en veiligheid? Dat kan jij! Specifieke voorkennis is niet vereist, maar een stevige basis chemie is aangewezen.
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
“ENKEL HET BESTE IS GOED GENOEG.”
Meer
“IK WAAK OVER DE KWALITEIT.”
Meer
“AANDACHT VOOR HET MILIEU.”
Meer
"Ik ben een flexibele problem solver."
Meer
“MIJN COLLEGA’S KUNNEN ALTIJD BIJ MIJ TERECHT.”
Meer
“IK HOU ERVAN DINGEN TE VERBETEREN.”
Meer
Ontdek wat er leeft in de voedingssector
395 dagen geleden
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
496 dagen geleden
De meerderheid van de Belgen wil graag meer bewegen en evenwichtiger eten. De reden om het niet te doen? Tijdsgebrek. En dat terwijl een gezonde levensstijl je net tijd oplevert: zes extra levensjaren, om precies te zijn. Deze snelle tips zetten je alvast op het juiste spoor.
596 dagen geleden
Duurzaam ondernemen is voor bakkerijbedrijf Copains Group uit La Louvière even essentieel als bloem voor brood. Niet alleen op milieuvlak, want ook het welzijn van de medewerkers is topprioriteit. Zo kwamen er innovatieve oplossingen voor fysieke klachten in samenwerking met de werknemers, én met steun van het Loopbaanfonds. Celine Martin, Plant Manager, licht toe hoe het bakkerijbedrijf (letterijk) de last op de werkvloer heeft verlicht.