Studierichting : Agro- en Biotechnologie: Agro-industrie | Food At Work

De agro-industriële bedrijfswereld heeft behoefte aan professionele bachelors die productieprocessen voorbereiden, uitvoeren, leiden en begeleiden. In de opleiding Agro- en Biotechnologie leer je om wetenschap en technologie te vertalen naar gebruikers.

De afstudeerrichting Agro-industrie binnen de opleiding Agro- en Biotechnologie is een praktijkgerichte opleiding, waarin je zowel wetenschappelijke als verbredende vakken volgt én deze aanvult met heel wat oefen-, labo- en praktijksessies.
Je onderzoekt het belang van procestechnologie en laboratoriumkennis in functie van de voedings- en milieusector en de band met de agrarische sector. Ook managementtechnieken en sociale en commerciële vaardigheden komen aan bod!
Wetenschappelijke vakken zoals organische chemie, vakken over voeding, planten en dieren en technische vakken wisselen elkaar af. Daarnaast verbreed je ook je kennis dankzij algemeen vormende vakken.
Een deel van deze vakken volg je samen met studenten die een andere afstudeerrichting kozen. Specifiek voor de afstudeerrichting Agro-Industrie staan er op jouw programma ook vakken als veeteelt, gewasbescherming, agromarketing, vlees- en visverwerking, agrarische bouwkunde en bedrijfsmanagement.
Vanaf het tweede opleidingsjaar loop je stage in de sector.
In het derde jaar wordt de stage langer én koppel je er ook een bachelorproef aan. Het leuke: je kan zelf het domein kiezen waarin je ervaring wilt opdoen en zo onderzoeken welke functie of sector je het best ligt.
En wil je naar het buitenland? Dan is er een groot aanbod aan internationale stageplekken.
Al in het eerste jaar kies je voor deze afstudeerrichting. 

Is deze opleiding iets voor jou?
Voorkennis vanuit het secundair onderwijs is niet nodig. De meeste vakken beginnen vanaf nul. Heb je een stevige basis chemie? Dan is dat mooi meegenomen.

Het laatste nieuws

Ontdek wat er leeft in de voedingssector

Created with Sketch.