Duurzaam waterbeheer: een verantwoordelijkheid van ons allemaal
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
Je browser is niet meer ondersteund
De houdbaarheidsdatum van je browser is overschreden. Als je een eerdere versie dan Internet Explorer 11 gebruikt, ondervind je mogelijk geen optimale surfervaring op onze website.
Ik neem het risico en ik ga verder met mijn huidige browser
Deze opleiding maakt je wegwijs in de wereld van de productie van voeding en drank.
Je leert nieuwe voedingsmiddelen ontwikkelen, productieprocessen sturen en beoordelen en je krijgt inzicht in moderne kwaliteitszorgsystemen.
Met deze studierichting kan je dus veel kanten uit als je interesse hebt in voeding.
Tijdens je opleiding proef je al doende van de sector: Zo zijn er veel praktijkvakken en leer je bijvoorbeeld je eigen bier brouwen.
In je laatste jaar krijg je de kans om mee te draaien in een bedrijf, waar je experimenten uitvoert en aan je bachelorproef werkt.
Je krijgt de kans om in groep een innovatief en ecologisch verantwoord voedingsproduct te ontwikkelen. Dat betekent dat je veel onderzoek uitvoert, tastings organiseert, nadenkt over de verpakking en ook een economisch plan opstelt.
Als klap op de vuurpijl verdedig je het product voor een jury.
Je kiest zelf of je aan de slag gaat in een kmo of een multinational.
Met deze opleiding ben je hoe dan ook goed voorbereid voor een job in het buitenland.
Wie ondernemend is, kan ook als zelfstandige aan het werk.
De opleiding besteedt veel aandacht aan voedingstrends. Zo staat de consument steeds kritischer tegenover de ecologische impact van de productie en de verpakking van voedingsmiddelen. Als voedingstechnoloog moet je daar rekening mee houden.
Je volgt de opleiding Voedingstechnologie in Roeselare, Sint-Niklaas, Geel, Diepenbeek of Gent, eventueel zelfs via afstandsonderwijs.
Wie graag nog verder studeert, kan een schakeljaar volgen.
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
“IK HOU ERVAN DINGEN TE VERBETEREN.”
Meer
“ENKEL HET BESTE IS GOED GENOEG.”
Meer
"Ik ben een flexibele problem solver."
Meer
“IK WAAK OVER DE KWALITEIT.”
Meer
“MIJN COLLEGA’S KUNNEN ALTIJD BIJ MIJ TERECHT.”
Meer
Ontdek wat er leeft in de voedingssector
426 dagen geleden
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
526 dagen geleden
De meerderheid van de Belgen wil graag meer bewegen en evenwichtiger eten. De reden om het niet te doen? Tijdsgebrek. En dat terwijl een gezonde levensstijl je net tijd oplevert: zes extra levensjaren, om precies te zijn. Deze snelle tips zetten je alvast op het juiste spoor.
626 dagen geleden
Duurzaam ondernemen is voor bakkerijbedrijf Copains Group uit La Louvière even essentieel als bloem voor brood. Niet alleen op milieuvlak, want ook het welzijn van de medewerkers is topprioriteit. Zo kwamen er innovatieve oplossingen voor fysieke klachten in samenwerking met de werknemers, én met steun van het Loopbaanfonds. Celine Martin, Plant Manager, licht toe hoe het bakkerijbedrijf (letterijk) de last op de werkvloer heeft verlicht.