Duurzaam waterbeheer: een verantwoordelijkheid van ons allemaal
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
Je browser is niet meer ondersteund
De houdbaarheidsdatum van je browser is overschreden. Als je een eerdere versie dan Internet Explorer 11 gebruikt, ondervind je mogelijk geen optimale surfervaring op onze website.
Ik neem het risico en ik ga verder met mijn huidige browser
De logische vooropleiding is de 2de graad TSO Brood en banket.
Als je in de derde graad instapt uit een andere richting moet je bereid zijn essentiële tekorten bij te werken.
In de derde graad leer je zelfstandig werken zowel in de ambachtelijke als de industriële bakkerij.
De verschillende processen die bij het bakken en bereiden voorkomen, leer je analyseren, sturen en controleren.
Je leert de commerciële principes voor een efficiënte en milieubewuste bedrijfsvoering volgens de regels van veiligheid en hygiëne.
Bedrijfsorganisatie, beroepsreglementering, marketing, winkelverkoop …komen aan bod.
Naast de traditionele ambachtelijke bakkerijen nemen de industriële bakkerijen grootproductie en -distributie een steeds groter marktsegment in.
Vroeger was men opgeleid voor een zelfstandig beroep.
Nu dient men er rekening mee te houden dat afgestudeerden verantwoordelijke functies opnemen in grote bedrijven.
Dit vertaalt zich in de opleiding: naast theoretisch-technische en praktische vaardigheden worden communicatieve en leidinggevende vaardigheden belangrijker.
Brood en banket biedt een polyvalente opleiding aan waardoor je zelfstandig een waaier aan taken kunt uitvoeren in de bakkerijsector ambachtelijke en industriële bakkerijen.
De kennis van de tweede graad wordt uitgediept en uitgebreid met inzichten en kennis van methoden en technieken, producten en productieprocessen, voedingswetenschappen, bedrijfsorganisatie, automatisering, milieu- en energiebeheer, dit alles in verband met alle broodsoorten, gebak, chocolade, suikerstukken, marsepein en ijs.
Wat aan bod komt in creatieve technieken, technologie, toegepaste economie en toegepaste wetenschappen staat in voortdurende wisselwerking met de toepassingen in de praktijk.
De stages in ambachtelijke en industriële bakkerijen zijn een inleiding in de beroepenwereld waar je de arbeidsomstandigheden en -voorwaarden leert ervaren, herkennen en aanvaarden.
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
“MIJN BROOD OP DE PLANK.”
Meer
“ELKE DAG LEKKERNIJEN IN MIJN HANDEN.”
Meer
“IK BEN DE MOTOR VAN DE PRODUCTIELIJN.”
Meer
“IK BEN EEN VEELZIJDIGE KAMELEON.”
Meer
“IK WERK GRAAG MET MIJN HANDEN.”
Meer
Ontdek wat er leeft in de voedingssector
397 dagen geleden
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
498 dagen geleden
De meerderheid van de Belgen wil graag meer bewegen en evenwichtiger eten. De reden om het niet te doen? Tijdsgebrek. En dat terwijl een gezonde levensstijl je net tijd oplevert: zes extra levensjaren, om precies te zijn. Deze snelle tips zetten je alvast op het juiste spoor.
598 dagen geleden
Duurzaam ondernemen is voor bakkerijbedrijf Copains Group uit La Louvière even essentieel als bloem voor brood. Niet alleen op milieuvlak, want ook het welzijn van de medewerkers is topprioriteit. Zo kwamen er innovatieve oplossingen voor fysieke klachten in samenwerking met de werknemers, én met steun van het Loopbaanfonds. Celine Martin, Plant Manager, licht toe hoe het bakkerijbedrijf (letterijk) de last op de werkvloer heeft verlicht.