Jobprofiel : Engineering | Food At Work

Technische kennis en skills

Al sinds mijn kindertijd ben ik gefascineerd door techniek. Nu ben ik er dagelijks mee bezig en dat in een uitdagende industriële omgeving. Het is mijn taak om het fabricage- en industrialisatieproces te organiseren en coördineren. En dat is erg belangrijk want ons bedrijf kan natuurlijk enkel draaien als de productielijnen en machines optimaal functioneren. Logischerwijs ken ik het productieproces op mijn duimpje en is geen machine mij onbekend.

Tijdens mijn werk waak ik voortdurend over de product- en proceskwaliteit, de efficiëntie van de gebruikte middelen, de veiligheid en ergonomie van het productieproces. Aan de hand van controles en analyses bepaal ik of er eventuele storingen zijn en of het proces soepeler zou kunnen verlopen. Vervolgens ga ik op basis van mijn bevindingen verbeteringen aan machines en methodes voorstellen.

Verantwoordelijke peoplemanager

Ook mijn administratieve taken neem ik ter harte en ik kan goed overweg met de computer. Gespecialiseerde software is mij niet onbekend. Integendeel, ik blink erin uit en zorg ervoor dat ik altijd mee ben met vernieuwingen. Naast mijn technische vaardigheden zijn peopleskills even belangrijk. Mijn collega’s kunnen altijd bij me terecht. Verder moet ik vaak ingrijpende beslissingen nemen en dat is een hele verantwoordelijkheid. Daar moet je wel mee om kunnen.

Voorkomen is beter dan genezen, maar als het toch gebeurt dat er zich eens storingen of defecten voordoen in het productieproces, is het mijn taak om die onmiddellijk te verhelpen. Dan schakel ik de juiste mensen in om eventuele reparaties uit te voeren. Als ik de productie weer kan laten draaien, of beter nog, kan optimaliseren, geeft dat veel voldoening. 

Mijn studies

Ik heb een master Industriële wetenschappen Elektromechanica gevolgd. Maar ook via heel wat andere opleidingen kan je in deze functie terechtkomen. 

Engineering in het kort

  • Kennis over productieproces
  • Analytische geest
  • Leidersfiguur
  • Technisch profiel
  • Verantwoordelijk
  • Communicatieve vaardigheiden
  • Planner