Jobprofiel : Bereider van grondstoffen | Food At Work

Doseren

Als bereider van grondstoffen sta ik in voor het klaarmaken van mengsels volgens voorgeschreven recepten en vooropgestelde kwaliteitsnormen. Eerst verzamel ik de nodige ingrediënten die nodig zijn om het eindproduct te kunnen maken. Dan weeg ik alles netjes af en voeg het toe aan het mengsel. Goed doseren is dus de boodschap! Even later heb ik dan losse grondstoffen omgetoverd tot een gebruiksklaar product. Dat is toch altijd even genieten.

Planner met gevoel voor techniek

Mijn job is gevarieerder dan ik oorspronkelijk dacht. Als mijn mengsel klaar is, moet ik de producten lossen en ze over de opslag- of montagezones verdelen. Zo zie ik af en toe eens andere collega’s. Ook ben ik verantwoordelijk voor het onderhoud van machines, controle van de producten en ik verwerk daarbij de nodige administratie. Ook ben ik heel goed op de hoogte van de laatste regels rond hygiëne en veiligheid. En dankzij mijn inzicht in planning en technische problemen, loopt mijn werkdag op wieltjes. 

Mijn studies

Ik heb niets specifieks moeten studeren om aan de slag te kunnen. Ervaren collega’s leerden me de kneepjes van het vak op de werkvloer. Via gerichte opleidingen zijn er wel nog verschillende doorgroeimogelijkheden.

Bereider van grondstoffen in het kort

  • Kennis over productieproces, ingrediënten en producten
  • Waken over hygiëne en -veiligheid
  • Administratieve vaardigheden
  • Planner
  • Technisch profiel