Studierichting : Hotel | Food At Work

De logische vooropleiding is de 2de graad TSO Hotel.
Instappen in de derde graad vanuit een andere vooropleiding is enkel mogelijk als je sterk gemotiveerd bent en bereid je tekorten weg te werken.

Hotel biedt een polyvalente theoretisch-technische vorming.
In de derde graad leer je zelfstandig en efficiënt gerechten en dranken serveren bij het onthaal van gasten op diverse gelegenheden.
De afgestudeerden zijn in staat, mits enkele jaren beroepservaring, als leidinggevende én als zelfstandige op te treden in verschillende functies en in diverse bedrijfstypes.
Je wordt voorbereid op het beroep van kok, kelner en hotelbediende.

Talen en communicatievaardigheden zijn essentieel in deze opleiding.
Een kelner en hotelmedewerker moet zijn klanten immers vlot te woord kunnen staan in verschillende talen. Ook het beheer en de organisatie van een hotel-restaurant met zijn bedrijfseconomische aspecten zoals bedrijfsbeheer, aan- en verkoop, bedrijfsuitrusting... komen aan bod.
Kennis van wijnen en andere dranken, voeding scheikunde, technologie, dieet, bereiding…, menuleer, de regels van hygiëne en veiligheid… komen aan bod.
Esthetisch gevoel en creativiteit worden ontwikkeld.
Deze zijn belangrijk voor bereiding van gerechten, presentatie, tafelschikking en inrichting.
Je leert samenwerken met collega’s, omgaan met klanten, je hulpvaardig opstellen.
In het onderdeel Hotel leer je de werkzaamheden rond onthaal, informatieverlening en administratie. Baliewerk krijgt extra aandacht.

Vaardigheden in verband met ICT worden eveneens gericht op onthaal en administratie.
Al deze activiteiten gebeuren met een voortdurende aandacht voor veilig, hygiënisch en milieubewust werken, in teamverband werken, een correct taalgebruik en een gepast gebruik van vaktaal.
Stages in hotels, congres- en seminariecentra, keukens en restaurants laten je de verschillende aspecten van het beroepsleven ervaren.

Het laatste nieuws

Ontdek wat er leeft in de voedingssector

Nieuws

22 dagen geleden

Twee genomineerde voedingsbedrijven voor export award

Twee bedrijven uit de voedingsindustrie zijn kanshebber om in de prijzen te vallen bij de ‘Leeuw van de Export’, een award show van Flanders Investment and Trade (FIT). Onze sector exporteert jaarlijks ongeveer 24 miljard euro. Dat is 50% van de volledige omzet. Belgisch bier en chocolade zijn razend populaire exportproducten, maar we hebben nog zoveel meer te bieden. Wist je dat we ook wereldleider zijn op vlak van diepvriesgroenten en aardappelproducten? De genomineerden voor de FIT-award komen zelfs uit geen enkele van deze voorgenoemde categorieën. De kanshebbers zijn koekjesproducent Corthouts met Biskids in de categorie ‘bedrijven met maximaal 49 medewerkers’ en Kipco – Damaco, een kipverwerkingsbedrijf in de categorie ‘bedrijven met 50 of meer medewerkers’. Wij zijn alvast trots en vertellen je graag wat meer over deze twee succesvolle bedrijven.

Nieuws

120 dagen geleden

Marijke is gebeten door de voedingsindustrie

Bij Food At Work geloven we een sterk in continu blijven leren. Marijke was eerst aan de slag als kwaliteitsmedewerker bij een champignonverwerker. Daar geraakte ze gebeten door de voedingssector. Ze had de smaak zo hard te pakken, dat ze besloot zich verder te vormen. Ondertussen zit ze in haar tweede jaar bachelor Agro- en Biotechnologie. Een heel mooi verhaal, maar eigenlijk had ze eerst een andere toekomst voor ogen. Wij spraken met Marijke om meer te weten te komen.

Nieuws

259 dagen geleden

Jong én ambitieus in de voedingssector: ‘ik voel weinig druk en veel waardering’

Nele Callebaut is 32 jaar, mama, en mag zichzelf Commercial Supply Chain Manager noemen bij Ferrero. Ze leidt momenteel een team van 7 mensen en staat op het punt uit te breiden, want ‘er staan twee vacatures open’.

Created with Sketch.