Studierichting : Hotel | Food At Work

Hotel biedt een polyvalente theoretisch-technische vorming.
In de derde graad leer je zelfstandig en efficiënt gerechten en dranken serveren bij het onthaal van gasten op diverse gelegenheden.
De afgestudeerden zijn in staat, mits enkele jaren beroepservaring, als leidinggevende én als zelfstandige op te treden in verschillende functies en in diverse bedrijfstypes.
Je wordt voorbereid op het beroep van kok, kelner en hotelbediende.

Talen en communicatievaardigheden zijn essentieel in deze opleiding.
Een kelner en hotelmedewerker moet zijn klanten immers vlot te woord kunnen staan in verschillende talen. Ook het beheer en de organisatie van een hotel-restaurant met zijn bedrijfseconomische aspecten zoals bedrijfsbeheer, aan- en verkoop, bedrijfsuitrusting... komen aan bod.
Kennis van wijnen en andere dranken, voeding scheikunde, technologie, dieet, bereiding…, menuleer, de regels van hygiëne en veiligheid… komen aan bod.
Esthetisch gevoel en creativiteit worden ontwikkeld.
Deze zijn belangrijk voor bereiding van gerechten, presentatie, tafelschikking en inrichting.
Je leert samenwerken met collega’s, omgaan met klanten, je hulpvaardig opstellen.
In het onderdeel Hotel leer je de werkzaamheden rond onthaal, informatieverlening en administratie. Baliewerk krijgt extra aandacht.

Vaardigheden in verband met ICT worden eveneens gericht op onthaal en administratie.
Al deze activiteiten gebeuren met een voortdurende aandacht voor veilig, hygiënisch en milieubewust werken, in teamverband werken, een correct taalgebruik en een gepast gebruik van vaktaal.
Stages in hotels, congres- en seminariecentra, keukens en restaurants laten je de verschillende aspecten van het beroepsleven ervaren.

Het laatste nieuws

Ontdek wat er leeft in de voedingssector

Created with Sketch.