Duurzaam waterbeheer: een verantwoordelijkheid van ons allemaal
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
Je browser is niet meer ondersteund
De houdbaarheidsdatum van je browser is overschreden. Als je een eerdere versie dan Internet Explorer 11 gebruikt, ondervind je mogelijk geen optimale surfervaring op onze website.
Ik neem het risico en ik ga verder met mijn huidige browser
In Chemische procestechnieken word je opgeleid tot procesoperator.
Dit leerjaar is inhoudelijk een verdieping van de leerstof uit de derde graad en heeft dus een vervolmakingsfunctie.
Het leerpakket Algemene vakken is beperkt.
De taalvakken hebben als doel vlot te kunnen rapporteren en de technische handleidingen te kunnen lezen.
De opleiding die je krijgt is zowel theoretisch als praktisch.
Als procesoperator moet je interesse hebben in techniek en chemie, initiatief kunnen nemen, meedenken over verbeteringen, voldoende communicatievaardigheid hebben, goed kunnen samenwerken met je collega’s en je nauwlettend aan de veiligheidsregels houden.
Een procesoperator houdt toezicht op het goede verloop van de chemische processen in een fabriek. Aangezien deze processen meestal volautomatisch gestuurd worden, zal de procesoperator dit doen vanuit de controlekamer.
Hij/zij moet kunnen ingrijpen als er iets fout loopt. Hij/zij doet ook controlerondes, neemt monsters voor analyse in het labo en begeleidt de mensen die onderhoudswerkzaamheden uitvoeren.
Je wordt vertrouwd gemaakt met meetsystemen en de sturing van ingewikkelde productieprocessen.
Je moet een wetenschappelijk inzicht verwerven in het verloop van chemische en fysische processen.
Je leert de werking kennen van destillatiekolommen, absorptietorens, warmtewisselaar, pompen, ...
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
“IK WAAK OVER DE KWALITEIT.”
Meer
“AANDACHT VOOR HET MILIEU.”
Meer
“ENKEL HET BESTE IS GOED GENOEG.”
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Ontdek wat er leeft in de voedingssector
395 dagen geleden
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
496 dagen geleden
De meerderheid van de Belgen wil graag meer bewegen en evenwichtiger eten. De reden om het niet te doen? Tijdsgebrek. En dat terwijl een gezonde levensstijl je net tijd oplevert: zes extra levensjaren, om precies te zijn. Deze snelle tips zetten je alvast op het juiste spoor.
596 dagen geleden
Duurzaam ondernemen is voor bakkerijbedrijf Copains Group uit La Louvière even essentieel als bloem voor brood. Niet alleen op milieuvlak, want ook het welzijn van de medewerkers is topprioriteit. Zo kwamen er innovatieve oplossingen voor fysieke klachten in samenwerking met de werknemers, én met steun van het Loopbaanfonds. Celine Martin, Plant Manager, licht toe hoe het bakkerijbedrijf (letterijk) de last op de werkvloer heeft verlicht.