Jobprofiel : IT-technicus | Food At Work

Technisch én empathisch

Als kind vond ik het tof om speelgoed uiteen te halen en nadien weer te maken. Eigenlijk mag ik nu hetzelfde doen. Ik installeer stations, netwerkuitrusting en randapparatuur en integreer dit materiaal in de productieomgeving. Ik zie erop toe dat alle hard- en software en de verschillende netwerken vlot werken volgens de geldende beheer- en veiligheidsnormen. Ik zie het als mijn missie ervoor te zorgen dat mijn collega’s in de meest ideale omstandigheden hun job kunnen doen.

Dat lukt uiteraard niet altijd. Er gebeuren weleens dingen die ik niet kan voorzien. Dan is het belangrijk om snel een diagnose te stellen en het probleem op te lossen vanuit het standpunt van de gebruiker. Goed luisteren naar mijn collega’s en te allen tijde mijn kalmte bewaren is minstens even belangrijk als mijn technische kennis en skills. 

Een geboren planner

Een aantal problemen kan worden voorkomen door een goede planning en projectopvolging. Ik heb altijd zicht op de staat en de beschikbaarheid van telecom- en IT-materiaal zoals servers, laptops, smartphones enz. Zo weet ik welke toestellen en kantoorsoftware we gebruiken, hoe oud het materiaal is en welk materiaal de onderneming en mijn collega’s nodig hebben. Dankzij mijn gedetailleerde planning kan ik ook mooi op voorhand onderhoudswerken starten. De planner in mij verlicht mijn werk als probleemoplosser!

Ik heb ook ambities om op termijn door te groeien en meer verantwoordelijkheden op te nemen.

Mijn studies

Ik heb een professionele bachelor Toegepaste Informatica gestudeerd. Maar ik heb ook collega’s die een diploma Boekhouden-Informatica of Informatiemanagement & Multimedia hebben. Computeroperator is trouwens een knelpuntberoep. Ik heb alleszins snel een job gevonden!

Computeroperator in het kort

  • ICT-duizendpoot
  • Analytische geest
  • Probleemoplosser
  • Planner
  • Technisch profiel
  • People skills