Duurzaam waterbeheer: een verantwoordelijkheid van ons allemaal
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
Je browser is niet meer ondersteund
De houdbaarheidsdatum van je browser is overschreden. Als je een eerdere versie dan Internet Explorer 11 gebruikt, ondervind je mogelijk geen optimale surfervaring op onze website.
Ik neem het risico en ik ga verder met mijn huidige browser
Een netwerkbeheerder is verantwoordelijk voor de goede werking van de IT-infrastructuur, d.w.z. dat je na je opleiding moet in staat zijn om informatiesystemen en netwerkapplicaties op een efficiënte manier toegankelijk te maken voor de gebruikers. Je leert tijdens deze opleiding netwerkproblemen opsporen, analyseren en passende oplossingen formuleren. Het ontwerpen van computernetwerken, testen en beveiligen staat centraal in deze opleiding. Daarbij word je vertrouwd gemaakt met besturingssystemen zoals Windows, Linux, ... en je leert deze zelf ook installeren en updaten. Er wordt in de opleiding eveneens aandacht besteed aan het ontwikkelen van de nodige communicatievaardigheden binnen een professionele omgeving.
Vanaf het eerste jaar wordt je al ondergedompeld in de praktijk via het werkplekleren. In eerste instantie is dit verkennen van het werkveld, kennismaken en meedraaien in bv. een softwarebedrijf of een IT-afdeling. Vanaf het tweede jaar gaat het werkplekleren nog meer tijd in beslag nemen: je gaat onder begeleiding en later ook zelfstandig meedraaien in een infrastructuurbedrijf of de IT-afdeling, ... Reken op 1/3 van de tijd leren in de praktijk.
De organisatie van de opleiding verschilt van hogeschool tot hogeschool vb. werken met semesterssyteem, theorie en werkplekleren al dan niet laten afwisselen, werken met \'Skill labs\',.... Informeer je daarover bij de instellingen.
De graduaatsopleiding kan afgesloten worden met een graduaatsproef.
Afhankelijk van je situatie kan je een flexibel traject vb. avondonderwijs, ... of vrijstellingen voor bepaalde vakken aanvragen.
Meer info:
Odisee
Erasmushogeschool
Artesis Plantijn
Thomas More
Howest
Vives
HOGENT
PXL
Meer
Meer
Meer
“IK ZORG ERVOOR DAT ALLE SYSTEMEN OP ROLLETJES LOPEN.”
Meer
“IK HOU VAN BITS & BYTES, CODE EN MIJN TEAM.”
Meer
Ontdek wat er leeft in de voedingssector
399 dagen geleden
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
500 dagen geleden
De meerderheid van de Belgen wil graag meer bewegen en evenwichtiger eten. De reden om het niet te doen? Tijdsgebrek. En dat terwijl een gezonde levensstijl je net tijd oplevert: zes extra levensjaren, om precies te zijn. Deze snelle tips zetten je alvast op het juiste spoor.
600 dagen geleden
Duurzaam ondernemen is voor bakkerijbedrijf Copains Group uit La Louvière even essentieel als bloem voor brood. Niet alleen op milieuvlak, want ook het welzijn van de medewerkers is topprioriteit. Zo kwamen er innovatieve oplossingen voor fysieke klachten in samenwerking met de werknemers, én met steun van het Loopbaanfonds. Celine Martin, Plant Manager, licht toe hoe het bakkerijbedrijf (letterijk) de last op de werkvloer heeft verlicht.