Studierichting : Systeem- en netwerkbeheer | Food At Work

Een netwerkbeheerder is verantwoordelijk voor de goede werking van de IT-infrastructuur, d.w.z. dat je na je opleiding moet in staat zijn om informatiesystemen en netwerkapplicaties op een efficiënte manier toegankelijk te maken voor de gebruikers. Je leert tijdens deze opleiding netwerkproblemen opsporen, analyseren en passende oplossingen formuleren. Het ontwerpen van computernetwerken, testen en beveiligen staat centraal in deze opleiding. Daarbij word je vertrouwd gemaakt met besturingssystemen zoals Windows, Linux, ... en je leert deze zelf ook installeren en updaten. Er wordt in de opleiding eveneens aandacht besteed aan het ontwikkelen van de nodige communicatievaardigheden binnen een professionele omgeving.

Vanaf het eerste jaar wordt je al ondergedompeld in de praktijk via het werkplekleren. In eerste instantie is dit verkennen van het werkveld, kennismaken en meedraaien in bv. een softwarebedrijf of een IT-afdeling. Vanaf het tweede jaar gaat het werkplekleren nog meer tijd in beslag nemen: je gaat onder begeleiding en later ook zelfstandig meedraaien in een infrastructuurbedrijf of de IT-afdeling, ... Reken op 1/3 van de tijd leren in de praktijk.

De organisatie van de opleiding verschilt van hogeschool tot hogeschool vb. werken met semesterssyteem, theorie en werkplekleren al dan niet laten afwisselen, werken met \'Skill labs\',.... Informeer je daarover bij de instellingen.

De graduaatsopleiding kan afgesloten worden met een graduaatsproef.

Afhankelijk van je situatie kan je een flexibel traject vb. avondonderwijs, ... of vrijstellingen voor bepaalde vakken aanvragen.

Meer info:

Odisee
Erasmushogeschool
Artesis Plantijn
Thomas More
Howest
Vives
HOGENT
PXL

 
What do you want to do ?
New mail
\"\"

Het laatste nieuws

Ontdek wat er leeft in de voedingssector

Created with Sketch.