Jobprofiel : Productiemanager | Food At Work

Productie organiseren

De productie-eenheid is het kloppend hart van elk industrieel bedrijf. Ik organiseer, optimaliseer en superviseer een afdeling in onze fabriek. Ik werk een beetje achter de schermen en zorg ervoor dat alles op de werkvloer vlot verloopt. Terwijl ik de planning opvolg en de productieprocessen regel, verlies ik de kwaliteit, veiligheid, betrouwbaarheid, kosten, en deadlines nooit uit het oog. Hoewel ik er meestal in slaag om problemen te vermijden, gebeurt het dat er eens iets misloopt. Analytische vaardigheden zijn dan essentieel om snel met een oplossing te komen. 

Brug naar collega’s

Als productiemanager ben ik van het hele productieproces op de hoogte en weet ik precies wat er nodig is om een bepaalde bestelling af te werken. Ik houd de voorraden in de gaten, plaats bestellingen en regel alles zodat iedereen aan de slag kan en weet wat hij of zij moet doen. Om mijn werk te kunnen doen, maak ik vaak gebruik van de computer en de gebruikelijke softwaresystemen hebben dus geen geheimen voor mij. Ook heb ik een basiskennis van onze machines zodat ik snel de juiste mensen kan inschakelen om eventueel iets te repareren. 

Naast mijn technische vaardigheden zijn peopleskills dus even belangrijk. Mijn collega’s kunnen altijd bij me terecht. En als er nieuwe ontwikkelingen zijn of er in het bedrijf iets te gebeuren staat, vertel ik het nieuws als eerste aan de mensen op de vloer. Daarnaast denk ik na over eventuele verbeteringen aan de organisatie of productie en zit hierover regelmatig samen met andere leidinggevenden.  

Mijn studies

Ik heb een professionele bachelor Business Management & Entrepreneurship gevolgd. Maar er zijn ook andere opleidingen die kunnen leiden naar deze job.  

Productiemanager 

  • Kennis over productieproces
  • Waken over hygiëne en -veiligheid
  • Administratieve vaardigheden
  • Analytische geest
  • Planner
  • Technisch profiel
  • Leidersfiguur
  • Peoplemanager