Duurzaam waterbeheer: een verantwoordelijkheid van ons allemaal
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
Je browser is niet meer ondersteund
De houdbaarheidsdatum van je browser is overschreden. Als je een eerdere versie dan Internet Explorer 11 gebruikt, ondervind je mogelijk geen optimale surfervaring op onze website.
Ik neem het risico en ik ga verder met mijn huidige browser
Deze praktische studierichting leidt je op tot kok voor grootkeukens van verschillende instellingen en cateringbedrijven.
Ideaal wanneer je aanleg hebt voor keukenwerk maar het rechtstreeks contact met de klant wil vermijden.
Je hebt weinig algemene vakken en leert veel via praktijk op school en via stages.
Je leert lekker en gezond koken voor grote groepen binnen een strikte tijd.
Je verwerft inzicht over de producten die je gebruikt, voedseladditieven en dieetleer.
Je leert rekening houden met de kostprijs en koken volgens de regels van de hygiëne.
Je leert kwaliteitsvolle gerechten in groep bereiden, de maaltijden bewaren en verdelen en al het werk vlotjes en efficiënt organiseren.
Ook worden de elementaire principes van marketing, management, personeels- en financieel beheer bijgebracht en je leert begroten, calculeren, inkopen en administratie bijhouden
Natuurlijk leer je ook gebruik maken van de moderne kooktechnieken o.a. vacuümgaren, ontkoppeld kooksysteem, inductiekoken, voedingstechnologie en informatietechnologie en van de moderne kookapparatuur.
Dit alles volgens de veiligheidsvoorschriften.
In deze opleiding moet je heel wat duur beroepsmateriaal en -kledij kopen.
Dit is echter geen verloren geld: meestal kan later alles nog gebruikt worden.
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
“IK VOEL ME ALS EEN VIS IN HET WATER.”
Meer
“IK BEN DE MOTOR VAN DE PRODUCTIELIJN.”
Meer
“IK BEN EEN VEELZIJDIGE KAMELEON.”
Meer
“ALTIJD HEERLIJK VERSE VIS IN MIJN HANDEN.”
Meer
“IK WERK GRAAG MET MIJN HANDEN.”
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Ontdek wat er leeft in de voedingssector
425 dagen geleden
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
526 dagen geleden
De meerderheid van de Belgen wil graag meer bewegen en evenwichtiger eten. De reden om het niet te doen? Tijdsgebrek. En dat terwijl een gezonde levensstijl je net tijd oplevert: zes extra levensjaren, om precies te zijn. Deze snelle tips zetten je alvast op het juiste spoor.
626 dagen geleden
Duurzaam ondernemen is voor bakkerijbedrijf Copains Group uit La Louvière even essentieel als bloem voor brood. Niet alleen op milieuvlak, want ook het welzijn van de medewerkers is topprioriteit. Zo kwamen er innovatieve oplossingen voor fysieke klachten in samenwerking met de werknemers, én met steun van het Loopbaanfonds. Celine Martin, Plant Manager, licht toe hoe het bakkerijbedrijf (letterijk) de last op de werkvloer heeft verlicht.