Deze opleiding wil je leren in teamverband opdrachten uitvoeren in de grootkeuken.

Algemeen: Je leert:

  • het voorkomen verzorgen,
  • taken veilig en hygiënisch uitvoeren,
  • producten en grondstoffen herkennen,
  • de toepasselijke opslag- en bewaartechnieken uitvoeren,
  • voor de hygiëne en het onderhoud zorgen,
  • werkzaamheden in de grootkeuken plannen en voorbereiden,
  • leveringen van grondstoffen behandelen,
  • gereedschap gebruiken en machines bedienen en onderhouden,
  • in team werken,

    Met voorschriften inzake kwaliteit, welzijn, veiligheid en milieu omgaan, vooral
    • sorteren en opslaan van verschillende soorten afval,
    • speciale werkkledij dragen.

Keukenvaardigheden: Je leert:

  • de vereiste hoeveelheden ingrediënten inschatten,
  • vis reinigen,
  • verschillende snijtechnieken voor vlees, groenten en fruit uitvoeren,
  • verschillende kooktechnieken uitvoeren,
  • versnijden,
  • in porties verdelen,
  • helpen bij het voorbereiden en bereiden van gerechten.

Grootkeuken: Je leert:

  • grootkeukengerechten voorbereiden en bereiden,
  • een toonbankplan toepassen,
  • onder begeleiding de dienst verzorgen aan een toonbank in een grootkeukenrestaurant,
  • de klanten bedienen.

Download de modulaire opleidingsstructuur van het studiegebied Voeding hier.

Het laatste nieuws

Ontdek wat er leeft in de voedingssector

Created with Sketch.