Deze opleiding wil je leren in teamverband opdrachten uitvoeren in de grootkeuken.

Algemeen: Je leert:

  • het voorkomen verzorgen,
  • taken veilig en hygiënisch uitvoeren,
  • producten en grondstoffen herkennen,
  • de toepasselijke opslag- en bewaartechnieken uitvoeren,
  • voor de hygiëne en het onderhoud zorgen,
  • werkzaamheden in de grootkeuken plannen en voorbereiden,
  • leveringen van grondstoffen behandelen,
  • gereedschap gebruiken en machines bedienen en onderhouden,
  • in team werken,

    Met voorschriften inzake kwaliteit, welzijn, veiligheid en milieu omgaan, vooral
    • sorteren en opslaan van verschillende soorten afval,
    • speciale werkkledij dragen.

Keukenvaardigheden: Je leert:

  • de vereiste hoeveelheden ingrediënten inschatten,
  • vis reinigen,
  • verschillende snijtechnieken voor vlees, groenten en fruit uitvoeren,
  • verschillende kooktechnieken uitvoeren,
  • versnijden,
  • in porties verdelen,
  • helpen bij het voorbereiden en bereiden van gerechten.

Grootkeuken: Je leert:

  • grootkeukengerechten voorbereiden en bereiden,
  • een toonbankplan toepassen,
  • onder begeleiding de dienst verzorgen aan een toonbank in een grootkeukenrestaurant,
  • de klanten bedienen.

Download de modulaire opleidingsstructuur van het studiegebied Voeding hier.

Het laatste nieuws

Ontdek wat er leeft in de voedingssector

Nieuws

16 dagen geleden

Bio groeit: aantal bedrijven stijgt én 15% meer verkoop

Er zijn steeds meer biobedrijven in ons land en ook de verkoop van biologische producten is de jongste tien jaar fors gestegen. In 2009 besteedden de Belgen 288 miljoen euro aan bioproducten: voeding (vers, diepvries en kruidenierswaren), dranken, drogisterijproducten en non-food. Afgelopen jaar ging het om 760 miljoen, 15 procent meer dan het jaar voordien. Dat blijkt uit een onderzoek van GfK in opdracht van VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing), dat de aankopen van 5.000 Belgische gezinnen opvolgde.

Nieuws

16 dagen geleden

De Belgische vleeswarensector ademt passie en vakmanschap

In combinatie met de sector van het vers vlees vormt de vleesverwerking veruit de grootste tak van de Belgische voedingsindustrie. Fenavian, de Federatie van de vleeswarenproducenten vertegenwoordigt maar liefst 180 Belgische vleesverwerkende bedrijven, meestal kmo’s. Samen hebben zij jaarlijks een omzet van 2 miljard euro en stellen ze 6.000 personen te werk. Onze partner Fevia sprak met Anneleen Vandewynckel, secretaris-generaal van Fenavian over het heden én de toekomst.

Nieuws

16 dagen geleden

Technieker knelpuntberoep? “Veel voldoening als ik het kan oplossen”

Tal van voedingsbedrijven zijn op zoek naar een (onderhouds)technieker. Nochtans is het een levensbelangrijk beroep binnen ieder industrieel bedrijf. Enkel dankzij een goede onderhoudspreventie en gerichte ingrepen kan een vlotte productie worden gegarandeerd. Benieuwd naar wat zo’n technieker allemaal doet? Wij spraken met Nick, technieker bij Puratos en Dimitri, electricien en onderhoudstechnieker bij Manna Sauzen.

Created with Sketch.