Jobprofiel : Heftruckchauffeur | Food At Work

Geconcentreerd verplaatsen en stapelen

Van achter het stuur van een heftruck verplaats ik paletten met goederen van A naar B. Laden, lossen, opslag, bevoorrading… het heeft geen geheimen voor mij. Het is soms een zware job, maar gelukkig is het vooral mijn heftruck die het stevigere tilwerk voor zijn rekening neemt. Uiteraard kan ik goed rijden, maar ook ruimtelijk inzicht hebben is erg belangrijk. Je moet alles rondom goed kunnen inschatten. Veiligheid is de grootste prioriteit. Er loopt altijd veel volk rond in een fabriek en mensen kunnen plots vanuit het niets opduiken. Gefocust blijven is de boodschap.

Grote verantwoordelijkheid

Ik heb best een grote verantwoordelijkheid. Naast goed opletten in het magazijn, controleer ik mijn vracht steeds grondig. Goederen die ik verplaats moeten immers voldoen aan strenge kwaliteitsnormen. Bij de kleinste afwijking meld ik dat meteen aan de betrokken dienst. Ik krijg de kans om met veel verschillende mensen samen te werken. Ik volg mijn werk ook administratief op, dus er komt ook een beetje scan- en computerwerk bij kijken. Die afwisseling vind ik best leuk. 

Mijn studies

Ik heb een opleiding heftruck gevolgd via de VDAB. Ook via een specialisatiejaar in het secundair onderwijs of Syntra Ondernemerstraject kan je heftruckchauffeur worden.  

Heftruckchauffeur in het kort

  • Kennis over productieproces
  • Technisch profiel
  • Waken over veiligheid
  • Verantwoordelijkheid
  • Administratieve vaardigheden