Duurzaam waterbeheer: een verantwoordelijkheid van ons allemaal
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
Je browser is niet meer ondersteund
De houdbaarheidsdatum van je browser is overschreden. Als je een eerdere versie dan Internet Explorer 11 gebruikt, ondervind je mogelijk geen optimale surfervaring op onze website.
Ik neem het risico en ik ga verder met mijn huidige browser
In deze bacheloropleiding leer je bijdragen aan een veilige, gezonde en milieuvriendelijke werkomgeving.
Algemeen
In de professionele bachelor Integrale veiligheid word je opgeleid tot veiligheidsadviseur en milieucoördinator. Je krijgt inzicht in verschillende veiligheidsthema’s als processen, milieu en constructie.
Je staat uitgebreid stil bij gebruikte technologieën, grootte van risico’s en de veelzijdigheid van grootschalige ongevallen, calamiteiten en rampen.
Naast vakkennis en praktijkervaring ligt een sterke focus op persoonlijkheidsontwikkeling, het aanleren van sociale vaardigheden en het verwerven van de juiste attitudes.
Je behaalt tijdens de opleiding ook het attest van preventieadviseur niveau II, milieucoördinator niveau B en coördinator tijdelijke of mobiele bouwplaatsen.
In het tweede opleidingsjaar kies je een specialisatie via een van de drie keuzetrajecten:
Dankzij je keuzetraject doe je kennis en vaardigheden op om binnen dit domein een correct en grondig plan van aanpak te formuleren.
Is deze opleiding iets voor jou?
Specifieke voorkennis is niet nodig. Iedereen die gemotiveerd is, kan starten met deze opleiding.
Alle veiligheidsvakken starten bij de basis en de complexiteit wordt langzaam opgebouwd doorheen de opleiding.
Voor de vakken wetenschap en technologie vertrekken we vanaf nul , wat betekent dat je deze ook zonder voorkennis zal aankunnen. Je moet wel interesse hebben voor wetenschappelijke en technische vakken.
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Ontdek wat er leeft in de voedingssector
398 dagen geleden
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
499 dagen geleden
De meerderheid van de Belgen wil graag meer bewegen en evenwichtiger eten. De reden om het niet te doen? Tijdsgebrek. En dat terwijl een gezonde levensstijl je net tijd oplevert: zes extra levensjaren, om precies te zijn. Deze snelle tips zetten je alvast op het juiste spoor.
599 dagen geleden
Duurzaam ondernemen is voor bakkerijbedrijf Copains Group uit La Louvière even essentieel als bloem voor brood. Niet alleen op milieuvlak, want ook het welzijn van de medewerkers is topprioriteit. Zo kwamen er innovatieve oplossingen voor fysieke klachten in samenwerking met de werknemers, én met steun van het Loopbaanfonds. Celine Martin, Plant Manager, licht toe hoe het bakkerijbedrijf (letterijk) de last op de werkvloer heeft verlicht.